18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Levante UD – Sevilla FC voorspelling – wedden, quotes en tip 15 juni 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Levante UD – Sevilla FC, La Liga
Aanvang: maandag 15 juni 2020, 19.30 uur
Beste wedtip: winst Sevilla FC
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

De Spaanse voetbalcompetitie is weer begonnen. Levante UD en Sevilla FC staan op de maandagavond tegenover elkaar. Het is het duel tussen de nummers drie (Sevilla FC) en twaalf (Levante UD). Dit is onze voorbeschouwing voor dat duel.

Twaalfde plek

Levante beleeft tot nu toe een vrij kleurloos seizoen. Het staat na 28 wedstrijden op de 12e plek met 34 punten uit 28 wedstrijden. Levante won 10 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 14 keer.

Levante werd meteen op de proef gesteld na de hervatting van La Liga. Het begon namelijk meteen met een inhaalduel tegen Valencia. Het werd een wedstrijd met een knotsgekke slotfase. Valencia kwam in de 89e minuut op voorsprong en dacht de buit al binnen te hebben. Er kwam echter flink wat extra tijd bij en in de 98e minuut scoorde Levante de gelijkmaker. Dat mag je knap noemen, want vanaf de 74e minuut speelde Levante met tien man na een rode kaart.

Titel is nog in zicht

Sevilla mag nog altijd hopen op het kampioenschap. Het staat momenteel op de derde plaats met 50 punten uit 28 wedstrijden. Het won 14 keer, speelde 8 keer gelijk en verloor 6 keer. De afstand met koploper FC Barcelona bedraagt momenteel 8 punten. Het verschil met nummer twee Real Madrid bedraagt zes punten.

Ook Sevilla begon de hervatting met een inhaalduel. Het nam het in een thuiswedstrijd op tegen Real Betis. In de eerste helft vielen geen doelpunten, maar in de tweede helft wel. Na ruim een uur spelen stond Sevilla met 2-0 voor door goals van Lucas Ocampos en Fernandes Francisco Reges. Het was een belangrijke overwinning, want Sevilla mag eigenlijk geen punten meer morsen als het nog wil strijden om het kampioenschap. Na het duel met Levante staat namelijk de uitwedstrijd bij FC Barcelona op het programma.

Wat denken de bookmakers van Levante UD – Sevilla FC?

De bookmakers zien Sevilla als de favoriet voor de winst. Een overwinning van die ploeg staat gequoteerd op 1.59. Een overwinning van Levante ligt met 5.00 een stuk hoger. Een gelijkspel staat daarnaast gequoteerd op 4.00.

Terug in de tijd

Levante en Sevilla stonden dit seizoen al één keer eerder tegenover elkaar. Dat was op 20 oktober 2019. In Sevilla werd het toen 1-0 voor de thuisploeg. De matchwinner was Luuk de Jong (Ex-PSV). Hij zorgde in de slotfase (86e minuut) voor de winnende treffer en dus de drie punten.

Teamnieuws

Alleen bij Levante is er een speler afwezig. Roger Marti staat aan de kant door een schorsing. Bij Sevilla is er niemand geblesseerd of geschorst. Wat wél opvalt, is dat er bij Levante nogal wat spelers op scherp staan. Rubén Rochina, Carlos Clerc, Jorge Miramón, Enis Bardhi en Rúben Vezo zijn bij een volgende gele kaart geschorst. Bij Sevilla geldt dat voor Jesús Navas en Franco Vázquez.

Levante UD – Sevilla FC tip

Sevilla is de favoriet voor de overwinning en dat is logisch als je kijkt naar de stand op de ranglijst. Het won daarnaast de eerste ontmoeting en beschikt over een kwalitatief betere selectie dan de tegenstander. Onze tip bij Levante UD – Sevilla FC is dat de bezoekers gaan winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.59 bij Toto.

Levante UD – Sevilla FC La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Levante UD: 5.00
Gelijkspel: 4.00
Winst Sevilla FC: 1.59