18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Letland – Nederland voorspelling – wedden, quotes en tip 8 oktober 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Letland – Nederland, WK 2022 kwalificatie
Aanvang: vrijdag 8 oktober 2021, 20.45 uur
Beste wedtip: Nederland wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.68

Maakt Oranje er drie op rij van of lukt het thuisland Letland om de voor de vierde keer deze kwalificatie punten te pakken? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Letland – Nederland.

Dromen

Letland is historisch gezien absoluut geen grote speler. Het hoogtepunt waar de Letse supporters nog vaak aan terugdenken is het EK van 2004. Dit is het enige toernooi waar de nationale ploeg zich ooit voor heeft weten te kwalificeren. Hier lukte het zelfs met 0-0 gelijk te spelen tegen Duitsland. Sindsdien is het voor Letland echter lastig dichtbij kwalificatie te komen voor een toernooi. In de Nations League moet de Baltische staat zelfs genoegen nemen met divisie D, waarin de laagst geklasseerde landen van de UEFA ingedeeld zijn.

Ook deze kwalificatie is het weer een kwestie van dromen van deelname aan een eindtoernooi. Na zes wedstrijden staat het op de vijfde en eennalaatste plaats, alleen nog boven Gibraltar. Tegen dit land wist het dan ook te winnen. Daarnaast werd nog knap een punt behaald op bezoek bij zowel Turkije (3-3) als Montenegro (0-0). Tegen Nederland zal het opnieuw het doel zijn te verrassen. Je kunt dit als tip gebruiken voor je voorspelling wanneer je er vertrouwen in hebt. Wedden op ‘Letland wint of speelt gelijk’ levert een quote op van 17.00.

Herstel

Het begin van de WK-kwalificatie was voor het Nederlands elftal niet bepaald voortvarend te noemen. In de eerste wedstrijd werd namelijk met 4-2 verloren van Turkije. Dit was geflatteerd, maar alsnog een zware nederlaag. Daarop volgend kwamen een 2-0-zege op Letland en een 0-7 bij Gibraltar. Afgelopen zomer was het desastreuze Europees kampioenschap, waarna bondscoach Frank de Boer aan de kant werd geschoven. De opvolger was snel gevonden; Louis van Gaal mocht het voor de derde keer gaan proberen als keuzeheer.

Onder zijn leiding werd een herstel ingezet. Tegen Noorwegen ging het nog lastig en werd het 1-1 maar daarna ging het beter. Zowel tegen Montenegro (4-0) als tegen Turkije (6-1) werd ruim gewonnen in eigen huis. De komende twee maanden kan kwalificatie worden veiliggesteld. Eerst zijn Letland, Gibraltar en Montenegro de tegenstanders en in de laatste wedstrijd Noorwegen, de grootste concurrent nu. Tip: Oranje won al drie keer zonder tegengoal en zal dit willen herhalen. Wedden op de voorspelling dat dit lukt, geeft je een quote van 1.61.

Onderlinge resultaten

Vier keer eerder werd de wedstrijd Letland – Nederland afgewerkt. In alle gevallen was Nederland te sterk. Sterker nog: vier overwinningen, maar ook vier keer de nul. De resultaten waren 3-0, 6-0, 0-2 en 2-0. Gemiddeld dus meer dan drie goals voor per duel en geen enkele tegen.

Teamnieuws

Letland moet het gaan stellen zonder Vladislavs Gutkovskis, die een schorsing uitzit voor het krijgen van te veel gele kaarten. Robert Uldrikis en Janis Ikaunieks zijn de twee mogelijke vervangers van de aanvaller. Roberts Ozols speelde goed tegen Montenegro en kan zijn plek behouden, ook nu Pavels Steinbors weer beschikbaar is.

Bondscoach Louis van Gaal ziet een vaste waarde in zijn opstelling wegvallen, nu Georginio Wijnaldum geschorst is. Voor hem zijn een aantal mogelijke vervangers. Marten de Roon, Ryan Gravenberch en Guus Til brengen allemaal wat anders in de opstelling. Davy Klaassen en Steven Berghuis zijn concurrenten bij Ajax maar starten waarschijnlijk allebei tegen de Letten.

Letland – Nederland tip

Letland – Nederland: dat de mannen van Louis van Gaal deze gaan winnen, lijkt voor de hand te liggen. Je kunt dus beter inzetten op een ruimere zege. Tip: wedden op de voorspelling ‘Nederland wint met handicap -2’ met een quote van 1.68 bij Toto.

Letland – Nederland WK 2022 kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Letland: 29.00
Gelijkspel: 11.00
Winst Nederland: 1.08