18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lazio Roma – AC Milan wedden, tips en quotes 28 februari 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Lazio Roma – AC Milan, Coppa Italia
Aanvang: woensdag 22 februari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Lazio Roma
Bookmaker: Toto
Quote: 1.83

In Milaan werd het 0-0, Lazio Roma en AC Milan nemen het nu in Rome op tegen elkaar met als inzet een finaleplaats in de Coppa Italia.

Einde aan slechte reeks?

Lazio was lang de enige uitdager van Napoli en Juventus, de twee clubs die strijden om de titel in de Serie A. Een slechte reeks in januari en februari maakte een einde aan de eventuele titeldromen in Rome. AC Milan (2-1), Genoa (1-2) en Napoli (4-1) waren te sterk en tussendoor werd ook van Steaua Boekarest verloren in de Europa League: 1-0. Hierna herstelde het team van Simone Inzaghi zich enigszins van deze slechte fase, door achtereenvolgens te winnen van Hellas Verona (2-0), Steaua Boekarest (5-1) en Sassuolo (0-3).

In de competitie zijn de titeldromen gevlogen, maar Lazio is nog steeds actief in de Europa League en de Coppa Italia. Dit laatste toernooi werd vijf jaar geleden voor het laatst gewonnen. Dit seizoen moesten Cittadella (4-1) en Fiorentina (1-0) het afleggen in de beker. Sergej Milinković-Savić is misschien wel dé sleutelspeler van de Romeinen dit jaar. Met zijn goede prestaties heeft de 23-jarige Serviër de belangstelling van Real Madrid en Manchester United opgewekt en Lazio wil zelfs meer dan honderd miljoen euro ontvangen voor een mogelijke transfer.

Gattuso bouwt het doel dicht

Vincenzo Montella werd aan de begin van het seizoen 2016/17 nog vol trots gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van AC Milan. De Italiaan kwam over van Sampdoria en moest voor successen gaan zorgen. In december won hij direct de Supercoppa Italia en in de competitie wist hij zich te plaatsen voor de Europa League. Deze jaargang sukkelde het team en in de competitie werden slechts zes van de veertien eerste duels gewonnen. Hij werd ontslagen en oud-speler Gennaro Gattuso, actief als trainer in de jeugdopleiding van Milan, werd naar voren geschoven om de touwtjes in handen te nemen.

De eerste duels gingen nog niet heel goed, maar sinds de feestdagen speelt AC Milan als een topclub. Negen overwinningen en drie gelijke spelen waren de opbrengst in de laatste twaalf wedstrijden. Daarin wisten ook alleen tegenstanders Fiorentina (1-1), Cagliari (1-2), Lazio (2-1) en Udinese (1-1) een tegentreffer te maken. Daarentegenover staan ook maar negentien treffers, maar vaak is dat wel genoeg voor de overwinning. In de beker werden eerder Hellas Verona (3-0) en Internazionale (1-0 na verlenging) verslagen. Milan kan nu voor het eerst sinds 2002/03 het nationale bekertoernooi gaan winnen.

Onderlinge resultaten

De laatste jaren gaan Milan en Lazio gelijk op wanneer ze elkaar ontmoeten. Van de laatste zes wedstrijden eindigden er drie in een gelijkspel, waar Lazio eenmaal wist te winnen en Milan twee keer. Dit seizoen speelden de twee al drie keer tegen elkaar. Lazio won in de competitie thuis met 4-1, waar Milan in hun eigen San Siro met 2-1 te sterk was. In de beker eindigde de heenwedstrijd in 0-0.

Geblesseerde reserves

Simone Inzaghi hoeft niet veel te puzzelen voor de opstelling. Iedereen is fit, op reservespeler Davide Di Gennaro na. Ondanks de vele wedstrijden op het programma is de kans groot dat de coach niet gaat rouleren voor dit duel. Mogelijk dat Adam Marušić nu wel in actie gaat komen. Hij is geschorst voor de komende wedstrijd in de competitie dus Dušan Basta zou nu rust kunnen krijgen.

Marco Storari en Luca Antonelli zijn al een paar maanden geblesseerd, maar aangezien zij normaliter reservespelers zijn zal dit Gennaro Gattuso geen hoofdbrekens opleveren. Andrea Conti, die het seizoen zou beginnen als basisspeler op rechtsback maar al vroeg zwaar geblesseerd raakte, is bijna fit maar dit duel komt nog te vroeg voor hem. Davide Calabria vervangt hem tot nu toe prima als vleugelverdediger.

Lazio Roma – AC Milan tip

Beide clubs wachten al een tijdje op eindwinst in de Coppa Italia. Met een 0-0 in Milaan ligt het nog volledig open. AC Milan is de laatste tijd in betere doen, maar Lazio beleeft een goed seizoen en moet deze wedstrijd thuis kunnen winnen. Tip: een overwinning van Lazio Roma met een quote van 1.83 bij Toto.

Lazio Roma – AC Milan Coppa Italia wedden

Quotes bij Toto

Winst Lazio Roma: 1.83
Gelijkspel: 3.40
Winst AC Milan: 4.15