18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – Ajax Eredivisie wedden, tips en quotes 4 maart 2018

Daniël van Bokhoven

Eredivisie wedden, tips en quotes 4 maart 2018
Wedstrijd: Vitesse – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 4 maart 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Nummer zeven Vitesse ontvangt nummer twee Ajax in Stadion GelreDome.

Vitesse ongelooflijk wisselvallig

Vitesse is dit seizoen één van de meest onberekenbare ploegen in Nederland. De Arnhemmers staan op een keurige zevende plek, welke recht geeft op een plek in de play-offs voor Europees voetbal, maar de fans zijn zeker niet tevreden. Vitesse presteert zeer wisselvallig, ondanks de aanwezigheid van uitstekende voetballers.

Die wisselvalligheid is ook de laatste wedstrijden van Vitesse duidelijk te zien. Een week na een indrukwekkende en overtuigende 3-1 overwinning op Feyenoord, ging Vitesse in eigen stadion onderuit tegen Excelsior. Ook de laatste wedstrijd, op bezoek bij VVV-Venlo, was het onberekenbare weer duidelijk te zien. De ploeg van Henk Fraser speelde een draak van een eerste helft, maar was de tweede helft oppermachtig. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Landstitel opnieuw ver weg voor Ajax

De hoop op het eerste landskampioenschap van Ajax sinds het seizoen 2013/2014 is in Amsterdam flink geslonken. Na het gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen en een overwinning op PEC Zwolle kwam Ajax tot op vijf punten van de Eindhovense koploper, maar die marge is na afgelopen weekend weer teruggebracht tot zeven. Dat kwam doordat Ajax in de eigen Amsterdam ArenA zelf gelijkspeelde tegen ADO Den Haag en PSV even later in De Kuip de topper van Feyenoord won.

Net als in zoveel wedstrijden van Ajax de laatste tijd was opnieuw scoren het grote probleem voor de ploeg van Erik ten Hag. Tegen ADO Den Haag kreeg met name David Neres grote kansen om de bevrijdende treffer te scoren, maar met name de Haagse doelman Robert Zwinkels bleek een grote sta-in-de-weg voor Ajax. Zodoende is de marge, negen wedstrijden voor het einde, opgelopen tot zeven punten en lijkt een 34e landstitel voorlopig ver weg. Om ervoor te zorgen dat het geen utopie wordt, moet Ajax in ieder geval zelf winnen bij Vitesse en hopen dat PSV een dag eerder thuis tegen FC Utrecht punten verspeelt.

Head to head

Doorgaans heeft Ajax veel moeite met Vitesse. Dat bleek ook eerder dit seizoen. Ajax, destijds nog gecoacht door Marcel Keizer, ging in eigen stadion pijnlijk en vrij kansloos onderuit: Vitesse zegevierde, dankzij goals van Guram Kashia en Milot Rashica. De laatste confrontatie tussen beide teams in Arnhem was wel aan Ajax besteed. Toen scoorde Davy Klaassen, in de eerste helft al, de enige en winnende treffer. De laatste keer dat Ajax punten verloor in Stadion GelreDome was in 2015. Uroš Đurđević bezorgde in de slotfase zijn team de volle buit: het werd 1-0.

Vitesse – Ajax tip

Beide ploegen, maar zeker Ajax, moeten winnen en vaak zijn clashes tussen deze teams aantrekkelijke wedstrijden met aanvallende intenties. De Amsterdammers hebben het geregeld moeilijk in Arnhem en Vitesse heeft dit seizoen meerdere malen laten zien dat het in topwedstrijden iets extra’s kan brengen. De verwachting is een open, leuk duel en dat beide teams minimaal één keer tot scoren komen. Tip: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.70.

Vitesse – Ajax wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 5.65
Gelijkspel: 4.00
Winst Ajax: 1.52