18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

KRC Genk – FC Shakhtar Donetsk voorspelling – wedden, quotes en tip, 3 augustus 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: KRC Genk – FC Shakhtar Donetsk, Champions League kwalificatie
Aanvang: Dinsdag 3 augustus, 20.00 uur
Beste wedtip: Shakhtar Donetsk wint  
Bookmaker: Toto
Quote: 2.26

De clubs in de kwalificatie van de Champions League zijn nog maar vier wedstrijden verwijderd van het grootste Europese voetbaltoernooi. In de Champions League is het meeste geld te verdienen voor voetbalclubs, en de teams doen er dan ook alles aan om mee te mogen doen. Het Belgische Genk treft Shakhtar Donetsk aankomende dinsdag. Lees in dit artikel voorspellingen, tips en quotes die je helpen bij het wedden op KRC Genk – FC Shakhtar Donetsk.

Reizende sterren

Toen John van den Brom van AZ naar KRC Genk vertrok vroegen veel Nederlanders zich af of dit wel een stap omhoog was. Deze vraag is nog altijd niet beantwoord, maar Genk is sinds de komst van Van den Brom zeker gestegen op de ranglijsten. In de kampioenschapsronde van vorig seizoen deed Genk het uitstekend en de club sloot vorig jaar af met bekerwinst. In de Belgische Supercup verloor Genk weliswaar met 3-2 van Club Brugge, maar het gat tussen deze twee teams is zeker kleiner geworden sinds de komst van de Nederlandse trainer.

De selectie van Genk zit vol met rijzende sterren, er loopt veel talent rond. De laatste tijd heeft Genk de selectie een nieuwe injectie gegeven. Mike Trésor kwam over van Willem II, Mujaid Sadick van Deportivo de La Coruña en Carel Eiting vertrok bij Ajax.

De Belgische competitie is vorige week gestart. In de eerste twee wedstrijden wil het nog niet helemaal lukken bij KRC Genk. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Standard Luik en met 3-4 verloren van KV Oostende. Drie van de vier tegendoelpunten kwamen van het hoofd. Genk lijkt zwak te zijn in de luchtduels. De centrale verdedigers zijn allebei kleiner dan 185 centimeter: daar liggen kansen voor Shakhtar Donetsk.

Braziliaanse enclave

Shakhtar Donetsk heeft al jarenlang een Braziliaanse enclave rondlopen in Oekraïne. Maar liefst veertien spelers uit de selectie van Shakhtar Donetsk zijn geboren in Brazilië. De ploeg komt eigenlijk elk jaar uit in de Champions League of Europa League. Shakhtar presteert altijd goed in Europa en het team is lastig te verslaan. Roberto De Zerbi is de nieuwe trainer van Shakhtar. Vorig seizoen was hij nog de coach van het succesvolle Sassuolo. De Zerbi is meer dan een kundige manager.

Shakhtar Donetsk heeft aardig wat geld uitgegeven in de transferperiode. Pedrinho (Benfica), Marlon (Sassuolo), Vinícius Tobías (Internacional) en Lassina Traoré (Ajax) zijn allemaal naar Shakhtar gekomen om de ploeg te versterken. Bij Benfica was het rendement van Pedrinho nog niet hoog, maar het is zeker een ruwe diamant. In Nederland weten we ook dat Traoré zeker de kwaliteit heeft om op dit niveau het verschil te maken.

Ook Shakhtar heeft al twee competitiewedstrijden achter de rug. Er werd met 2-1 gewonnen van Ingulets Petrove en PFK Lviv werd met 0-3 verslagen. Traoré scoorde twee keer in deze wedstrijden en Pedrinho was ook al trefzeker. Genk heeft te maken met een lastige tegenstander.

KRC Genk – FC Shakhtar Donetsk Champions League kwalificatie wedden

FC Shakhtar Donetsk is de favoriet voor deze wedstrijd. Beide teams hebben het nodige wedstrijdritme opgedaan om voluit te kunnen gaan. Daarnaast lopen er in beide selecties echt goede spelers rond. Deze twee teams zouden niet misstaan de Champions League, toch kan er maar één ploeg winnen. De tip is: wedden op ‘Shakhtar Donetsk wint’ met een quote van 2.26 bij Toto.

Quotes bij Toto:
Winst KRC Genk: 3.20
Gelijkspel: 3.40
Winst FC Shakhtar Donetsk: 2.26