18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Spartak Moskou – Benfica voorspelling – wedden, quotes en tip, 4 augustus 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Spartak Moskou – Benfica, Champions League kwalificatie
Aanvang: Woensdag 4 augustus, 19.00 uur
Beste wedtip: Benfica wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.36

Een van deze clubs is de volgende tegenstander van PSV, als de Nederlandse ploeg zelf doorgaat. Dat maakt deze wedstrijd extra interessant vanuit Nederlands perspectief. Spartak en Benfica willen niets liever dan meedoen in de Champions League, daarvoor moet dit tweeluik en een volgend tweeluik worden gewonnen. Lees in dit artikel voorspellingen, tips en quotes die je helpen bij het wedden Spartak Moskou – Benfica.

Selectie met Nederlandse bekenden

Quincy Promes en Jorrit Hendrix spelen dit seizoen bij Spartak Moskou. De Russische ploeg werd vorig seizoen tweede achter Zenit Sint-Petersburg en moet daarom kwalificatie spelen om de Champions League te halen. Spartak is een stugge ploeg die vooral bestaat uit Russische spelers. De diversiteit qua nationaliteiten vind je vooral in de aanvalslinie. In deze linie zijn ‘maar’ drie Russische spelers te vinden.

Hendrix kwam vorig seizoen in de winterstop over van PSV, net als Promes. Naast deze twee recente aankopen heeft Spartak Moskou Victor Moses van Chelsea overgenomen. Bij Chelsea speelde Moses vooral als rechterwingback. Hier kon hij zijn aanvallende kwaliteiten goed gebruiken, maar hij deed ook uitstekend verdedigend werk. Daarom stelde Antonio Conte hem veelvuldig op in het kampioenschapsjaar van Chelsea. Bij Spartak Moskou speelt Moses gewoon weer als links of rechtsbuiten.

Spartak Moskou heeft al twee competitiewedstrijden achter de rug. In de eerste wedstrijd werd er met 0-1 verloren van Rubin Kazan. Afgelopen vrijdag nam Spartak revanche tegen KS Samara door met 0-1 te winnen. Spits Aleksandr Sobolev scoorde uit een penalty.

Terug naar de top

Benfica viel vorig jaar tegen door in Portugal derde te worden achter Sporting én Porto. Daardoor moet Benfica nu in de kwalificatie van de Champions League spelen om het miljoenenbal te halen. Om terug naar de top te komen heeft Benfica aardig wat geld uitgegeven. Roman Yaremchuk, die uitstekend presteerde op het EK, is voor ongeveer zeventien miljoen naar Benfica vertrokken. Naast Yaremchuk werden Soualiho Meïté, Gil Dias en Joao Mário ook aangetrokken door de club.

Benfica beschikt over een geweldige aanval en een uitstekend middenveld. De verdediging is daarentegen een zorgenkindje. Met Jan Vertonghen en Nicolás Otamendi heeft de ploeg twee ervaren rotten achterin staan. Beide spelers missen echter de snelheid en als Benfica op de middenlijn moet verdedigen is dit een zwaktepunt.

De club moet in de aanval flink puzzelen. Met Haris Seferovic, Romand Yaremchuk, Carlos Vinícius, Darwin Núnez en Luca Waldschmidt heeft de ploeg al vijf spitsen die allemaal in de basis zouden kunnen staan. Trainer Jorge Jesus zal hier iets op moeten verzinnen.

Eerste ontmoeting

In 2012/13 zaten de twee teams bij elkaar in groep G van de Champions League. Spartak Moskou won de eerste ontmoeting met 2-1, Benfica won daarna met 2-0 in de tweede ontmoeting. André Almeida zat tijdens de eerste ontmoeting op de bank: hij is de enige speler die er negen jaar geleden ook bij was.

Spartak Moskou – Benfica Champions League kwalificatie wedden

Benfica is begrijpelijk de favoriet voor deze wedstrijd. Spartak Moskou is een stugge ploeg die nooit veel goals tegenkrijgt. Benfica heeft op papier echter een stuk meer kwaliteit. De aanval van Benfica heeft meerdere sterren en die zullen de wedstrijd dan ook moeten beslissen. De tip is: wedden op ‘Benfica wint’ met een quote van 2.36 bij Toto.

Quotes bij Toto:  
Winst Spartak Moskou: 3.05
Gelijkspel: 3.40
Winst Benfica: 2.36