18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – NAC Breda voorspelling – wedden, quotes en tip 2 september 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Feyenoord – NAC Breda, Eredivisie
Aanvang: zondag 2 september 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.17

In speelronde vier neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen NAC Breda. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op de wedstrijd Feyenoord – NAC Breda.

Wederopstanding

Feyenoord is bezig aan een wederopstanding na de slechte seizoenstart. Na de 3-0 overwinning op Excelsior moest ook sc Heerenveen eraan geloven. In het Friese Haagje boekten de Rotterdammers een verdiende, maar benauwde 3-5 overwinning.

Feyenoord kwam al snel op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. In de vierde minuut ontsnapte Jens Toornstra aan de aandacht van de verdediging en met een lobje verschalkte hij doelman Warner Hahn. Tien minuten tilde Feyenoord via Robin van Persie de score naar 0-2. Het leek een eenvoudige middag te gaan worden voor de mannen van Giovanni van Bronckhorst. De Friezen stelden er betrekkelijk weinig tegenover. Op slag van rust zorgde Hahn er met een beroerde pass voor dat Toornstra zijn tweede van de middag kon maken. In de tweede helft leek het spelbeeld onveranderd. Verdediger Tyrell Malacia werd na een rush vanaf eigen helft niet aangepakt en prikte de 0-4 binnen. Heerenveen kon maar geen vuist maken totdat Morten Thorsby in de 71ste minuut iets terugdeed. Na defensief geklungel aan Rotterdamse kant kon Heerenveen via Kik Pierie en Dave Bulthuis terug in de wedstrijd komen. Lang konden de Friese supporters niet hopen op een punt want één minuut na de 3-4 gooide invaller Yassin Ayoub de wedstrijd in het slot.

Door deze overwinning behoudt Feyenoord de aansluiting met de top van de ranglijst en ze willen, na het mislopen van Europees voetbal, het publiek een mooi seizoen voorschotelen. Volgens de bookmakers is Feyenoord de favoriet als het gaat om de winst in dit duel. Voor een Rotterdamse overwinning staat een quotering van 1.17. De overige quoteringen van de wedstrijd Feyenoord – NAC Breda zijn als volgt: 7.45 voor een gelijkspel en 14.75 voor een overwinning van NAC Breda.

Keepersprobleem

NAC wist in dit prille seizoen één keer te winnen. In Breda werd promovendus De Graafschap vrij eenvoudig met 3-0 opzij gezet. De andere twee wedstrijden gingen verloren. In de eerste speelronde werd er kansloos met 5-0 verloren op bezoek bij AZ in Alkmaar en afgelopen week gingen de Brabanders in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Excelsior.

Na de wedstrijd tegen De Graafschap werd eerste doelman Arijanet Muric teruggeroepen door Manchester City. NAC huurde Muric van Manchester City, maar daar had men te maken met een keepersprobleem en dus werd besloten om hem terug te halen naar Engeland. De Bredanaars konden nog terugvallen op Mark Birighitti en Karol Niemczycki, maar Birighitti maakte in de wedstrijd tegen AZ geen sterke indruk en Niemczycki is pas negentien jaar en betrekkelijk onervaren. NAC heeft uiteindelijk nog goede zaken gedaan wat betreft keepers. Benjamin van Leer werd voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax en Theo Zwarthoed zat nog zonder club en is ook toegevoegd aan de selectie.

Onderlinge resulaten

Aanstaande zondag is het de vijftigste editie van de wedstrijd Feyenoord – NAC Breda. De statistieken zijn Rotterdams voordeel met 35 overwinningen voor Feyenoord en slechts één voor NAC.

Die overwinning boekte NAC uitgerekend vorig seizoen. Het werd toen door doelpunten van Giovanni Korte en Thomas Enevoldsen 0-2 in De Kuip. Feyenoord moest ook in het tweede duel in Breda zijn meerdere erkennen in NAC Breda. Ditmaal won NAC met 2-1 en zo won het twee keer in één seizoen van Feyenoord.

Een extra Feyenoord – NAC breda tip is om bij de ‘dubbele kans’ voor de optie ‘Feyenoord of X’ te kiezen. Hier is een quotering van 1.02 aan verbonden.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Feyenoord moet men Ridgeciano Haps (beenblessure) en Nicolai  Jørgensen missen (voetblessure).

Bij NAC Breda staan Olivier Rommens (knieblessure), Giovanni Korte (verrekking) en Pele van Anholt (knieblessure) aan de kant.

Feyenoord – NAC Breda tip

Feyenoord is op de weg terug en zal zeker in De Kuip weinig punten willen morsen. De onderlinge statistieken zijn duidelijk in Rotterdams voordeel. NAC staat hoe dan ook een lastige klus te wachten in De Kuip, waar maar één keer werd gewonnen. De beste Feyenoord – NAC Breda tip is dan ook dat Feyenoord wint met een quotering van 1.17 bij Toto.

Feyenoord – NAC Breda Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Feyenoord: 1.17
Gelijkspel: 7.45
Winst NAC Breda: 14.75