18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 2 september 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Vitesse – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 2 september 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

Zondag 2 september om half drie staat Vitesse – Ajax op het programma. Dat is dus de nummer zes tegen de nummer drie van de Eredivisie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Stand gehouden tegen sterke tegenstanders

Vitesse heeft een zwaar programma aan het begin van het seizoen. De club speelde tot nu toe tegen Groningen, Heerenveen en AZ. De eerste wedstrijd won de club uit Arnhem overtuigend met 5-1 van Groningen. Tegen de andere twee teams kwam Vitesse niet verder dan een gelijkspel. Dat betekent dus dat de Arnhemmers nog ongeslagen zijn dit seizoen. De voorspelling dat Vitesse wint of gelijkspeelt tegen Ajax, heeft een quote van 2.03.

De club uit Arnhem staat momenteel op de zesde plaats. Als het één of drie punten weet te pakken tegen Ajax, dan doet het hele goede zaken. Dan klimt de ploeg namelijk op de ranglijst en heeft het al een aantal lastige tegenstanders gehad. Na de wedstrijd tegen Ajax, krijgt Vitesse op papier wat makkelijkere duels en heeft het de zware start gehad.

Champions League ticket binnen

Ajax speelde eerder deze week nog tegen Dynamo Kiev. Die wedstrijd eindigde in 0-0 en dit was genoeg voor de Amsterdammers om zich te plaatsen voor de Champions League. Ze zitten in groep E met Bayern München, Benfica en AEK Athene.

In de competitie is Ajax, net als Vitesse, nog ongeslagen. De Amsterdammers hadden wel een minder zwaar programma tot nu toe. Ze begonnen het seizoen slecht door gelijk te spelen tegen Heracles. Tegen VVV-Venlo won Ajax door een late strafschop met 0-1. Dat was dus ook nog geen overtuigende overwinning. Thuis tegen FC Emmen werd het 5-0 en de ploeg van Erik ten Hag zal die lijn door willen trekken tegen Vitesse. De voorspelling dat Ajax wint, heeft een quote van 1.58.

Onderlinge duels

Vitesse – Ajax is een wedstrijd die vaak alle kanten op kan. Dat is ook te zien als je kijkt naar de historie van deze wedstrijd. Vorig seizoen wist Vitesse twee keer te winnen van Ajax. Thuis won de club met 3-2 en uit met 1-2. In de twee seizoenen daarvoor wonnen de Amsterdammers wel alle onderlinge duels in de Eredivisie. Het valt op dat dit affiche bijna nooit eindigt in een gelijkspel. De laatste keer dat het wel gebeurde, was in 2014. Toen stond er na 90 minuten een score van 1-1 op het bord.

Vitesse – Ajax tip

Beide teams zijn nog ongeslagen, maar toch heeft Ajax twee punten meer. Vitesse heeft al wel een moeilijker programma achter de rug. De club uit Amsterdam is natuurlijk de favoriet voor de winst zondag. De Amsterdammers zitten ook in een goede flow door het behalen van de Champions League. Als je kijkt naar de historie van Vitesse – Ajax, zie je dat de clubs bijna nooit gelijk spelen tegen elkaar. Vitesse won vorig seizoen, maar over het algemeen wint Ajax deze wedstrijd vaker. De tip bij deze wedstrijd is dat Ajax wint. Deze voorspelling heeft een quote van 1.58 bij Toto.

Vitesse – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 4.70
Gelijkspel: 4.05
Winst Ajax: 1.58