18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord – AZ, voorspelling – wedden, quotes en tip 24 januari 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Feyenoord – AZ, Eredivisie
Aanvang: Zondag 24 januari, 16.45 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.50

Na achtste finales van de KNVB Beker staat dit weekend de volgende topper alweer op het programma. AZ gaat op bezoek bij Feyenoord. De ploegen staan maar op één punt van elkaar en de winnaar blijft in het spoor van Ajax, Vitesse en PSV. Hier lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Feyenoord – AZ.

Reeks doortrekken

Feyenoord, onder leiding van Dick Advocaat, kan redelijk tevreden terugkijken op de wedstrijden in januari. Er werd met 0-2 van Sparta gewonnen en PEC Zwolle werd met 1-0 verslagen. Toen kwam de klassieker tegen Ajax. Hier verloor Feyenoord met 1-0 maar het vertoonde spel stemt tevreden. De eerste helft had de ploeg van Advocaat het lastig tegen Ajax., maar in de tweede helft waren de Rotterdammers de bovenliggende partij. Een gelijkspel was, kijkend naar het spelbeeld, niet geheel onverdiend geweest.

Na Ajax kwam Feyenoord deze midweek Heracles tegen in de achtste finale van de KNVB Beker. De Rotterdammers kwamen op achterstand in de eerste helft. Dit werd in de tweede helft echter snel omgedraaid en na tien minuten stond Feyenoord met 2-1 voor. Door twee treffers in de eindfase werd het uiteindelijk een 3-2 overwinning voor de Rotterdammers. De uitslag verbloemd het een beetje, maar Feyenoord speelde bij fases goed voetbal wat de ploeg vertrouwen geeft voor de wedstrijd tegen AZ.

Stijgende lijn

Pascal Jansen was plots hoofdtrainer bij AZ maar doet het uitstekend in Alkmaar. In de competitie verloor Jansen alleen zijn eerste wedstrijd tegen FC Groningen (1-2). Daarna verloor AZ niet een wedstrijd meer. Tegen PEC Zwolle werd nog wel met 1-1 gelijkgespeeld, maar van de toppers won AZ onder leiding van Jansen alle wedstrijden. Er werd met 3-1 van Vitesse gewonnen en ook PSV werd met 1-3 verslagen. Afgelopen week kwam de ploeg wel goed weg tegen ADO Den Haag door in de laatste minuten nog de winnende treffer te maken, waardoor de wedstrijd in een 2-1 overwinning eindigde.

Door de bovenstaande reeks klom AZ van de achtste plek naar de vijfde plek in de competitie, op één punt van Feyenoord en zeven punten van koploper Ajax. AZ speelde in de beker tegen Ajax. Hier verloor de ploeg met 0-1 van. De ploeg van trainer Jansen kon in de eerste helft zich niet onder de druk van Ajax uitspelen. In de tweede helft ging dit beter, maar door het ontbreken van de VAR kreeg AZ niet wat het verdiende. De tweede helft geeft de ploeg wel vertrouwen richting Feyenoord. De ploegen zullen strijden om in ieder geval de vierde plek.

Vorige ontmoetingen

In de laatste drie ontmoetingen is te zien hoe dicht de ploegen bij elkaar zitten. In het seizoen 2018/2019 eindigde de eerste wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De tweede wedstrijd van dat seizoen werd met 2-1 door Feyenoord gewonnen. Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar maar één keer en lagen de verhoudingen duidelijk anders. AZ won uit, in Rotterdam, met 0-3 van Feyenoord.

Feyenoord – AZ tip

Beide ploegen steken in een vrij goede vorm. In de vorige ontmoetingen was al te zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren de laatste jaren. Dit is ook het voorspelde beeld voor zondag. Een strijd die beide kanten op kan vallen. De tip voor Feyenoord – AZ is daarom: wedden op ‘Gelijkspel’ met een quotering van 3.50 bij Toto.

Feyenoord – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst Feyenoord: 2.33
Gelijkspel: 3.50
Winst AZ: 2.75