18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AC Milan – Atalanta Bergamo voorspelling – wedden, quotes en tip 23 januari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: AC Milan – Atalanta Bergamo, Serie A
Aanvang: Zaterdag 23 januari 2021, 18.00 uur
Beste wedtip: Winst Atalanta Bergamo
Bookmaker: Toto
Quote: 2.44

AC Milan gaat nog altijd aan de leiding in de Serie A en deze week speelt de koploper tegen Atalanta Bergamo. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AC Milan – Atalanta Bergamo.

Eindelijk weer eens een kampioenschap?

AC Milan is niet meer de club van vroeger. In 2011 was de rood-zwarte club uit Milaan voor het laatst de beste van Italië. Het doet de laatste jaren niet meer mee voor de titel, maar dit seizoen zeer zeker wel. Milan staat eerste met 43 punten en heeft hiermee een gat van drie punten ten opzichte van de rest in de competitie. Aartsrivaal Internazionale is de grootste bedreiging met 40 punten.

Met de vorm zit het ook wel goed bij AC Milan, want het won vijf van de laatste zes competitieduels. Alleen Juventus was te sterk voor de Milanezen. Eerder deze week won Milan met 0-2 van Cagliari en Zlatan Ibrahimović was de grote man. De 39-jarige Zweed nam zijn ploeg op de schouders door twee keer te scoren. Het was alweer de twaalfde goal van de aanvaller in slechts acht competitiewedstrijden.

Lange ongeslagen reeks

Atalanta Bergamo is bezig met een goede serie. De club is inmiddels al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. Het gaat hierbij om wedstrijden in de Serie A, Champions League en Coppa Italia. Atalanta leverde toch nog wel vier dure punten in tijdens de vorige twee speelrondes, want het speelde gelijk tegen Genoa en Udinese. In beide duels was Atalanta de betere, maar kon het geen afstand nemen van de tegenstander.

In de Italiaanse competitie staat Atalanta op de zesde plaats met 33 punten. Rond dit aantal punten staan er veel clubs dicht bij elkaar. Napoli staat bijvoorbeeld derde met maar één punt meer. Nummer zeven Lazio en nummer acht Sassuolo zijn met 31 en 30 punten ook niet ver weg.

Teamnieuws

Bij AC Milan zullen Matteo Gabbia, Ismael Bennacer en Rade Krunić niet meedoen zaterdag. Zij zijn alle drie niet fit genoeg om te spelen. Daarnaast zijn Theo Hernández en Hakan Çalhanoğlu positief getest op het coronavirus. Zij ontbreken dus ook in de opstelling. Hier houdt het nog niet op, want er zijn ook nog twee schorsingen bij AC Milan voor Alessio Romagnoli en Alexis Saelemaekers.

Aan de kant van Atalanta is er slechts één afwezige, namelijk Mario Pašalić. De zorgen zijn bij AC Milan dus een stukje groter.

Vorig seizoen

De eerste onderlinge wedstrijd in het vorige seizoen ging ruim naar Atalanta. In eigen huis won het met maar liefst 5-0 van Milan. Later in datzelfde seizoen bood Milan wat meer tegenstand, waardoor het 1-1 werd. Het moet dit keer beter voor de koploper om het gat van drie punten te behouden of zelfs te verstevigen. Dit keer heeft een overwinning van AC Milan een quote van 2.70 en een zege van Atalanta 2.44.

AC Milan – Atalanta Bergamo tip

De een is koploper en de ander staat zesde, maar die nummer zes was vorig jaar over twee onderlinge duels gezien wel de betere. Atalanta verloor ook al twaalf wedstrijden op rij niet meer. Milan heeft ook nog een lange lijst met afwezigen, waardoor het een lastig duel belooft te worden. De tip voor AC Milan – Atalanta Bergamo is daarom: Winst Atalanta Bergamo. Deze voorspelling heeft een quote van 2.44.

AC Milan – Atalanta Bergamo Serie A wedden

Quotes bij Toto
Winst AC Milan: 2.70
Gelijkspel: 3.70
Winst Atalanta Bergamo: 2.44