18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 23 december 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Utrecht – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 23 december 2018, 12.15 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 5.75

FC Utrecht ontvangt Ajax in de eigen Galgenwaard. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel FC Utrecht – Ajax.

Einde van het bekeravontuur

Het avontuur van FC Utrecht in de beker is voorbij. Het lootte een uitwedstrijd tegen Feyenoord in de achtste finales. Feyenoord zegevierde met 1-0 en die score viel nog laag uit. De Rotterdammers mistten namelijk ontzettend veel kansen en dus mocht Utrecht van geluk spreken dat het ‘slechts’ 1-0 stond.

Sinds Dick Advocaat aan het roer staat bij de Utrechters draait de motor weer op volle toeren. FC Utrecht bleef de laatste vier duels in de competitie ongeslagen. Opmerkelijk was het duel tegen Excelsior. De Kralingers stonden bij de rust al met 3-0 voor. Utrecht toonde veerkracht en boog de achterstand in tien minuten om naar een 3-3 gelijkspel.

Momenteel bezet FC Utrecht de vierde plaats in de Eredivisie. Het heeft een totaal van 28 punten. Er werd acht keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. De achterstand op nummer drie Feyenoord bedraagt zeven punten. Een overwinning in eigen huis tegen Ajax is niet alleen een mooie jaarafsluiting, maar is ook goed voor de jacht op de derde plek. De bookmakers zien echter Ajax als de favoriet voor dit duel. Een overwinning van de Amsterdammers heeft een quotering van 1.34. Een overwinning van FC Utrecht staat op 7.85 en een gelijkspel op 5.75.

Door het oog van de naald gekropen

Ajax is in het bekertoernooi door het oog van de naald gekropen. De Amsterdammers reisden af naar Kerkrade voor een duel met Roda JC. Het verliep moeizaam voor Ajax en uiteindelijk moesten strafschoppen bepalen zich kwartfinalist mocht noemen.

Ajax kwam in de 12e minuut op voorsprong door een penalty van Klaas-Jan Huntelaar. Er werd gediscussieerd of het nu wél of geen penalty was. In de 36e minuut ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Ook deze strafschop was discutabel. Mitchell Paulissen benutte het buitenkansje en beide ploegen waren weer in evenwicht. In het vervolg werd er niet meer gescoord en uiteindelijk nam Ajax de penalty’s beter.

In de competitie is Ajax dichterbij PSV gekomen. De Amsterdammers hebben de achterstand van vijf punten verkleind tot twee punten. Een misstap in het laatste duel voor de winterstop zou een fikse streep door de rekening zijn voor Ajax. De teller staat nu op 43 punten. Er werd 14 keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Het doelsaldo is inmiddels gelijk aan dat van PSV. Dit is deels te danken aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De Doetinchmers werden namelijk op een 8-0 nederlaag getrakteerd in de Johan Cruijff ArenA.

Onderlinge resultaten

FC Utrecht – Ajax stond 48 keer eerder op het programma in de Eredivisie. FC Utrecht zegevierde 14 keer en Ajax 21 keer.

Een opmerkelijke statistiek is het feit dat er in de afgelopen zes edities slechts zes keer gescoord werd. Het werd achtereenvolgens 0-0, 0-1, 1-0, 1-1, 1-1, 0-0. FC Utrecht bleef dus de laatste vier keer ongeslagen. Een extra FC Utrecht – Ajax tip is dan ook dat er minder dan 2.5 doelpunten gaan vallen. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.20.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

FC Utrecht kan niet beschikken over Rico Strieder en Simon Makienok.

Bij Ajax staan Zakaria El Azzouzi, Joël Veltman en Hassana Bandé aan de kant.

FC Utrecht – Ajax tip

FC Utrecht bleef de laatste vier keer ongeslagen in eigen huis tegen Ajax. Ajax weet daarentegen het net vaak te vinden de laatste tijd en verloor nog maar één keer. De beste FC Utrecht – Ajax tip is een gelijkspel met een quotering van 5.75 bij Toto.

FC Utrecht – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 1.34
Gelijkspel: 5.75
Winst Ajax: 7.85