18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Groningen – sc Heerenveen voorspelling – wedden, quotes en tip 11 november 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: FC Groningen – sc Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zondag 11 november 2018, 12.15 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.67

Dit weekend wordt de derby van het Noorden weer gespeeld: FC Groningen – sc Heerenveen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Eindelijk weer winst

Danny Buijs werd aan het begin van het seizoen vol trots gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen. De oud-middenvelder werd bij Kozakken Boys weggeplukt en moest de ideale opvolger van Ernest Faber worden in het hoge Noorden. De start van dit seizoen was echter nog niet erg hoopgevend. In de beker bleek FC Twente te sterk voor Groningen en van de eerste tien wedstrijden in de competitie werd er een gewonnen en ook eenmaal werd het gelijk. In de elfde wedstrijd, uit bij Excelsior, werd pas voor de tweede maal gewonnen: 2-4.

Het probleem van FC Groningen ligt zowel voorin als achterin. In elf wedstrijden wist het team pas tien keer te scoren; samen met PEC Zwolle is Groningen hierin het slechts in de competitie. Van de elf wedstrijden wisten Buijs en zijn mannen er slechts in één de nul te houden, tegen De Graafschap (0-1 winst). Opvallend is dat FC Groningen tegen AZ (1-3), Heracles Almelo (4-1) en PSV (1-2) op voorsprong wist te komen maar wel verloor. Dit kan een tip zijn om mee te nemen in je voorspelling. Als je wed op het feit dat FC Groningen op voorsprong komt, levert dit een quote op van 1.74.

Spektakel gegarandeerd

Net als FC Groningen presenteerde ook sc Heerenveen afgelopen seizoen een nieuwe trainer. Jurgen Streppel werd ingeruild voor Jan Olde Riekerink, die lang in het buitenland had gewerkt. Het seizoen begon nog met een zege op PEC Zwolle: 2-3. In de zes competitiewedstrijden erna werd niet gewonnen. Inmiddels hebben de Friezen zeven punten uit de laatste vier Eredivisieduels. In deze fase werd van Ajax verloren met 0-4 en FC Emmen wist vorige week in de slotfase een puntje af te snoepen (1-1), maar De Graafschap (0-5) en AZ (2-3) werden wel aan de zegekar gebonden.

Voor spektakel zit je bij sc Heerenveen gebakken. Pas tweemaal wisten de mannen van Olde Riekerink niet tot scoren te komen en ondertussen wist de club nog niet de nul te houden. Uiteindelijk zijn de doelcijfers dit seizoen 24 doelpunten voor en 25 tegen. Alleen PSV, Ajax en Heracles Almelo scoorden vaker en alleen FC Emmen kreeg vaker een tegendoelpunt. Het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd is uiteindelijk 2,18 goals voor per wedstrijd en 2,27 tegen. Tip: je kunt wedden dat er opnieuw vaak gescoord gaat worden. De quote voor de voorspelling ‘meer dan 3,5 goals’ is 2.60.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd FC Groningen – sc Heerenveen was lange tijd een ware subtopper, maar de rollen van deze clubs in de Eredivisie zijn iets veranderd. De duels blijven onverminderd spannend. Van de laatste zes ontmoetingen won Groningen er twee, Heerenveen één en de andere drie duels eindigden in een gelijkspel. De laatste drie onderlinge wedstrijden eindigden gelijk.

Teamnieuws

Danny Buijs kan ruim kiezen uit zijn selectie, aangezien iedereen fit is om te spelen. Desondanks lijkt hij dezelfde elf op te stellen als tegen Excelsior. Dat betekent voornamelijk dat de hoop ligt bij aanvaller Mimoun Mahi en Mateo Cassierra.

sc Heerenveen moet het nog stellen zonder Stijn Schaars, die waarschijnlijk vanaf de winterstop weer aan kan sluiten. Ook Jan Bekkema en Doke Schmidt zijn geblesseerd, maar zij spelen sowieso vaak niet.

FC Groningen – sc Heerenveen tip

FC Groningen – sc Heerenveen lijkt door de recente overwinning van de thuisploeg weer iets spannender te zijn geworden. De slechte verdedigingen van beide ploegen en het spektakel van Heerenveen dit seizoen beloven veel doelpunten, waar je ook op kunt wedden. Tip: de voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’ met een quote van 1.67 bij Toto.

FC Groningen – sc Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Groningen: 2.34
Gelijkspel: 3.60
Winst sc Heerenveen: 2.90