18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – CD Leganés voorspelling – wedden, quotes en tip 16 juni 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Barcelona – CD Leganés, La Liga
Aanvang: dinsdag 16 juni 2020, 22.00 uur
Beste wedtip: FC Barcelona wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 2.13

De Spaanse competitie draait inmiddels weer op volle toeren. FC Barcelona en CD Leganés gaan het tegen elkaar opnemen. Het is het duel tussen de nummers één en negentien van de competitie. Dit is onze voorbeschouwing voor FC Barcelona – CD Leganés.

Koploper

FC Barcelona staat momenteel op de eerste plaats met 61 punten uit 28 wedstrijden. Het won 19 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 5 keer. De titelstrijd is echter nog reuzespannend. Nummer twee Real Madrid is ook nog volop in de race voor het kampioenschap. Die ploeg staat op de tweede plaats met 59 punten. Daarnaast doet ook Sevilla nog enigszins mee. Die ploeg staat met 50 punten op de derde plaats.

Barcelona speelde tegen Real Mallorca de eerste wedstrijd na de coronastop. Het boekt een eenvoudige, overtuigende zege op Mallorca. Het werd maar liefst 0-4 voor de Catalanen. De doelpuntenmakers waren Arturo Vidal, Martin Braithwaite, Jordi Alba en Lionel Messi.

Degradatiezorgen

Bij CD Leganés zijn de degradatiezorgen groot. De ploeg staat op de negentiende plaats met 23 punten uit 28 wedstrijden. De negentiende plaats betekent directe degradatie. Er is echter nog voldoende perspectief. De afstand met de eerste veilige plaats, de zeventiende plaats, bedraagt slechts drie punten. Op dit moment bezet Celta De Vigo die plaats. Ook de zestiende plaats (Eibar) is met een verschil van vier punten niet ver weg.

Leganés is slecht aan de hervatting van de competitie begonnen. Het leed tegen Real Valladolid een 1-2 nederlaag in eigen huid. Na 54 minuten stond het 0-2 voor de bezoekers. Leganés kon niet echt een vuist maken en deed pas in de 84e minuut iets terug (1-2).

In de Spaanse competitie degraderen er ieder seizoen drie ploegen naar de Segunda Divsion. Leganés moet dus minimaal twee plaatsen stijgen op de ranglijst. Een overwinning is eigenlijk het enige dat telt, maar tegen Barcelona zal dat lastig worden. De wedstrijd daarna is een belangrijke. Dan gaat Leganés op bezoek bij concurrent Mallorca. Die ploeg staat met 25 punten op de achttiende plaats.

Wat denken de bookmakers van FC Barcelona – CD Leganés?

Barcelona is volgens de bookmakers dé favoriet voor de overwinning en dat is logisch. Een overwinning van Barça staat gequoteerd op 1.14. Een overwinning van Leganés heeft met 15.50 een veel hogere quotering. Een gelijkspel staat daarnaast gequoteerd op 7.15

Terug in de tijd

Barcelona en Leganés stonden dit seizoen twee keer eerder tegenover elkaar. Op 23 november 2019 ontmoetten beide ploegen elkaar in het kader van de competitie. Leganés kwam in de 12e minuut op een 1-0 voorsprong, maar zag Barcelona de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe trekken.

De tweede ontmoeting stond op 30 januari op het programma. Toen kruisten ze de degens in het kader van de Copa del Rey. Barcelona rekende vrij eenvoudig af met Leganés (5-0).

Teamnieuws

Barcelona maakt dit seizoen verreweg de meeste doelpunten in La Liga. Na 28 wedstrijden staat de teller 67 treffers. Het laat daarmee Real Madrid ver achter zich als het gaat om het maken van doelpunten. De aartsrivaal van Barcelona staat namelijk op 49 treffers.

Leganés is tot nu toe juist de minst productieve ploeg van de competitie. De tellers staat momenteel op 22 treffers. Samen met Celta de Vigo is het de minst scorende ploeg van La Liga.

Bij Barcelona maakte Luis Suárez na vier maanden afwezigheid tegen Mallorca zijn rentree als invaller, dus hij kan ook weer bijdragen aan de doelpuntenproductie. Martin Braithwaite, de verrassende nieuweling bij Barcelona, maakte tegen Mallorca zijn eerste goal in zijn vierde duel.

FC Barcelona – CD Leganés tip

Leganés-thuis moet voor Barcelona geen probleem zijn. Het rekende in de Copa del Rey al overtuigend af met die ploeg (5-0). Alleen wedden op een overwinning van Barcelona is niet bepaald interessant gezien de lage quotering van 1.14. Je kunt de weddenschap interessanter maken door Barcelona een handicap van -2 te geven. Die weddenschap heeft een quotering van 2.13 bij Toto.

FC Barcelona – CD Leganés La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Barcelona: 1.14
Gelijkspel: 7.15
Winst CD Leganés: 15.50