18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Serie A 20 juni herstart: tips voetbalwedden

Tim Giesbers

De ene na de andere competitie start weer op. Ook het land dat als eerste in Europa getroffen werd door het coronavirus gaat nu weer beginnen. Op 20 juni gaat de bal in de Italiaanse Serie A weer rollen en dan kun je dus ook weer gaan wedden op deze divisie. Lees in dit artikel hoe het zit met de Serie A en welke weddenschappen interessant kunnen zijn.

Als eerste werpen we een blik op hoever de competitie is. Alle teams hebben 25 of 26 wedstrijden gespeeld. In totaal staan er 38 wedstrijden op de rol, dus per team moeten er nog twaalf of dertien duels afgewerkt worden. In deze wedstrijden kan er nog genoeg beslist worden. Daarom is de Serie A nog een spannende competitie.

Waar spelen de clubs nog voor?

Allereerst kijken we naar de titelstrijd in Italië. Lang stond Internazionale bovenaan maar inmiddels moet de Milanese club het doen met een derde plek, negen punten achter koploper Juventus. Die club is de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap, zoals het de acht voorgaande seizoenen ook al de nummer één van Italië wist te zijn.

Achter de top drie heeft Atalanta Bergamo virtueel het vierde Champions League-ticket in handen, met 48 punten. Dit ticket gaat Atalanta verdedigen tegen de voornaamste concurrenten AS Roma (45 punten) en Napoli (39). Het laatste Europese ticket zou nu naar AC Milan gaan, dat een voorsprong van een punt heeft op zowel Hellas Verona als Parma.

Behalve bovenin moeten ook onderin beslissingen vallen. De drie ploegen die onderaan eindigen dalen af naar de Serie B van volgend seizoen. Op dit moment zijn dat Brescia (16 punten), SPAL (18) en Lecce (25). Zij zijn niet de enige ploegen die uit moeten kijken. Genoa staat alleen op doelsaldo boven de degradatiestreep en Sampdoria, Torino en Udinese hebben een voorsprong van respectievelijk een, twee en drie punten op Lecce. Het is dus zeer spannend in de strijd om degradatie, en er zullen veel mogelijkheden zijn om te wedden op de clubs die tegen degradatie vechten.

Hoe wordt de competitie hervat?

De Serie A gaat beginnen in een moordend tempo. Vanaf zaterdag 20 juni wordt elke week op dinsdag, woensdag en donderdag een doordeweekse speelronde afgewerkt en op zaterdag en zondag een in het weekend. De eerste week ziet er net wat anders uit. Zaterdag 20 juni geeft ons Torino – Parma en Hellas Verona – Cagliari om op te wedden, terwijl op zondag Atalanta Bergamo – Sassuolo en Internazionale – Sampdoria gespeeld worden.

Tijdens de eerste volledige speelronde, op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24, komen de andere twaalf Serie A-clubs voor het eerst in actie. Onder meer Atalanta Bergamo – Lazio wordt dan gespeeld.

De grootste topwedstrijden die nog gespeeld moeten worden, zijn Atalanta Bergamo – Napoli (2 juli), Lazio – AC Milan (4 juli), Napoli – AS Roma (5 juli), AC Milan – Juventus (7 juli), Juventus – Atalanta Bergamo (11 juli), Napoli – AC Milan (12 juli), AS Roma – Internazionale (19 juli), Juventus – Lazio (20 juli), Internazionale – Napoli (28 juli), Atalanta Bergamo – Internazionale en Juventus – AS Roma (beiden 2 augustus). Tip: bij dit soort grote duels vind je bij bookmakers altijd veel extra mogelijkheden om te wedden.

Wie gaat er met de topscorerstitel vandoor?

Het moet raar lopen als Ciro Immobile dit seizoen niet de prijs voor topscorer van de Serie A binnen hengelt. De Italiaanse spits staat al op 27 goals, waarmee hij een ruime voorsprong heeft op Cristiano Ronaldo (21) en Romelu Lukaku (17). Immobile is zelfs in de race om Europees topscorer van dit seizoen te worden. Wedden op deze titel is dan ook niet zo interessant, doordat de Italiaan een lage quotering krijgt.

Welke weddenschappen zijn aan te raden?

Als eerste wordt het natuurlijk weer interessant om losse wedstrijden te gaan voorspellen. Er zijn vijf van de zeven dagen in de week Serie A-duels, dus er is genoeg keuze. De grote tip hierbij is natuurlijk om de competitie en de teams goed te volgen. Je moet weten hoe de vorm van teams zijn om een beeld te krijgen van de uitslagen.

Het is interessant om in te zoomen op de titelstrijd. Juventus en Lazio maken met hun punt verschil de grootste kans, terwijl Internazionale een outsider is. Om een keuze te kunnen maken welke club een grote kans op het kampioenschap maakt, is het een goed idee te kijken naar de topwedstrijden die nog gespeeld moeten worden.

Juventus speelt nog tegen AC Milan, Atalanta Bergamo en AS Roma, terwijl Lazio alleen de degens kruist met AC Milan. Behalve dan die ene wedstrijd op 20 juli, wanneer de Romeinen op bezoek gaan bij Juventus. Dit kan zomaar eens een beslissende wedstrijd worden in de strijd om de eerste plek. Lazio heeft qua goals de beste papieren dit seizoen. De club scoorde vaker dan elke club behalve Atalanta en kreeg de minste tegengoals.

Wedtip kampioen Serie A: Bij Toto krijg je voor Lazio 3.50 terug voor iedere euro die je inzet, en voor Juventus slechts 1.40. Gezien het makkelijkere programma en het hoge aantal goals van Lazio, is de tip om voor Lazio Roma als kampioen van de Serie 2019/20 te gaan.

Hoe krijg ik informatie over andere competities?

Voor andere competities hoef je nergens anders heen dan naar onze website. Eerder schreven we al over andere competities, die weer op gingen starten. Lees bijvoorbeeld onze gidsen over de Bundesliga, Primera División en Primeira Liga. Dan ben je klaar om te wedden op alle verschillende competities.