18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Duitsland – Zweden voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Duitsland – Zweden, WK 2018
Aanvang: zaterdag 23 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: Duitsland wint en houdt de nul
Bookmaker: Toto
Quote: 2.07

Duitsland is op achtervolgen aangewezen in zijn duel met Zweden. Dit duel kan alle kanten op, vandaar dat er verschillende quoteringen de revue passeren voor de uiteindelijke wedtip.

Kritiek blijft niet binnenskamers

Een openingsduel verliezen op het WK: dat was Duitsland sinds 1982 niet meer overkomen. Mexico bezorgde Duitsland een valse start van het WK 2018. De titelverdediger mocht van geluk spreken dat de nederlaag beperkt bleef tot 0-1. Na afloop sijpelde er kritiek naar buiten op de door Joachim Löw gehanteerde tactiek.

Zo verweet verdediger Mats Hummels zijn coach dat de stabiliteit in de defensie ontbrak vanwege een te aanvallend ingesteld team. Daardoor kon Mexico eenvoudig counteren en levensgevaarlijk worden. Uit zo’n counter maakte Hirving Lozano de enige goal van de wedstrijd.

Het verlies tegen Mexico staat niet op zich: Duitsland draait in 2018 moeizaam. In de vijf gespeelde duels dit kalenderjaar won de huidige wereldkampioen alleen van Saoedi-Arabië. De aanvankelijke voorspelling dat de Mannschaft Groep F gaat winnen is op de tocht komen te staan: wedden op Duitsland als groepswinnaar heeft een quotering van 4.00.

Aanvallende onmacht

Dankzij een benutte strafschop van Andreas Granqvist startte Zweden zijn WK voortvarend. Niet alleen vanwege de driepunter tegen Zuid-Korea was er vreugde maar ook omdat de goal van Zweden een einde maakte aan een reeks van 430 minuten zonder goal. De geel-blauwe formatie leek in de vriendschappelijke duels tegen Roemenië, Denemarken en Peru het scoren verleerd te zijn.

De wedstrijd tegen Zuid-Korea maakte wederom duidelijk dat er in aanvallend opzicht het nodige schort aan Scandinavische zijde. Zweden produceerde slechts twee schoten op goal. Die twee pogingen waren niet eens binnen het doelkader. Van het aanvalsduo Ola Toivonen en Marcus Berg straalde geen enkele dreiging uit.

Ondanks de ogenschijnlijke aanvallende onmacht heeft Zweden een goede reputatie opgebouwd in duels tegen toplanden. Zo wonnen de Scandinaviërs van Frankrijk en Italië in de WK-kwalificatiereeks. De voorspelling dat Zweden bij het WK opnieuw gaat stunten is niet onwaarschijnlijk. Wedden op een kwalificatie voor Zweden voor de knock-outfase heeft bij Toto een quotering van 2.00.

In het spoor van voormalige wereldkampioenen of vasthouden aan eigen traditie?

Door de nederlaag tegen Mexico is plaatsing voor de laatste zestien voor Duitsland op de tocht komen te staan. Uitschakeling van Duitsland in de groepsfase zou passen in een traditie die deze eeuw is gestart: in drie van de laatste vier WK’s vloog de titelverdediger er in de poulefase uit.

Aan een nieuwe voortijdige exit van een regerend wereldkampioen wagen de bookmakers zich niet, gezien het feit dat Duitsland sinds 1954 altijd minimaal de laatste acht van een WK haalde. De voorspelling dat Duitsland de knock-outfase haalt is dan ook niet vreemd. Wedden op een kwalificatie van Duitsland voor de achtste finale heeft een quotering van 1.35 bij Toto.

Teamnieuws

Jonas Hector ontbrak tegen Zuid-Korea vanwege griep. Melvin Plattenhardt nam zijn plaats in. Hector is hersteld van zijn ziekte waardoor hij tegen Zweden waarschijnlijk de linksbackpositie voor zijn rekening zal nemen.

Victor Lindelöf miste het duel tegen Zuid-Korea om dezelfde reden als Jonas Hector. De Zweedse verdediger is voldoende hersteld van zijn griepverschijnselen. Middenvelder Sebastian Larsson viel tegen Zuid-Korea geblesseerd uit. Zijn meespelen tegen Duitsland is een vraagteken.

Duitsland – Zweden tip

Beide landen winnen dit jaar amper en scoren moeizaam. Wedden op minder dan 2,5 goals heeft een quotering van 1.89. Zweden heeft een goede recente historie tegen toplanden. Een gelijkspel heeft een quotering van 4.38, wedden op een zege van Zweden is gequoteerd op 7.37.

Duitsland heeft alleen baat bij een overwinning. Een zege heeft een quotering van 1.40. De Duitse spelers hebben de afgelopen dagen de koppen bij elkaar gestoken en zich voorgenomen een betere tactiek te hanteren. Ervan uitgaande dat de Mannschaft woord houdt en gelet op de doelpuntendroogte bij de Zweden luidt de tip: Duitsland wint en houdt de nul, bij Toto gequoteerd op 2.07.

Duitsland – Zweden WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Duitsland: 1.40
Gelijkspel: 4.38
Winst Zweden: 7.37