18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

België – Tunesië voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: België – Tunesië, WK 2018
Aanvang: zaterdag 23 juni, 14.00 uur
Beste wedtip: winst België
Bookmaker: Toto
Quote: 1.27

België won de eerste wedstrijd met 3-0 van Panama en kan zich bij een overwinning op Tunesië al richten op de volgende ronde. De Tunesiërs liepen in de wedstrijd tegen Engeland in de slotfase tegen een nederlaag aan, waardoor zij een resultaat nodig hebben tegen de Belgen. Een vooruitblik, voorspelling en de quoteringen van België – Tunesië.

Ruime overwinning zonder goed spel

Wanneer een land z’n openingswedstrijd op een WK met 3-0 wint, valt er over het algemeen weinig te klagen. Over het vertoonde spel tegen het nietige Panama zal België niet tevreden zijn. Zeker de eerste helft was het voetbal dat de Belgen lieten zien niet om over naar huis te schrijven. Pas na rust wisten de Belgen te scoren, dankzij een prachtig afstandsschot van Dries Mertens en twee goals van spits Romelo Lukaku.

Zo’n matige eerste helft kan tegen landen als Panama nog weinig kwaad, maar tegen grote voetballanden moeten de Belgen oppassen. Tevens lieten onze zuiderburen dankzij de overwinning zien over veel scorend vermogen te beschikken. Ze zijn daarom ook favoriet voor de volgende wedstrijd. Het levert België een quotering van 1.27 op voor de wedstrijd tegen Tunesië.

Tunesië met hoop, maar zonder punten

Wie voorafgaand aan Engeland – Tunesië durfde te wedden op een stunt van Tunesië, was voor gek verklaard. Toch kwamen de Noord-Afrikanen nog dichtbij een verrassing. Lang hielden ze de Engelsen op 1-1, omdat een benutte pingel van Ferjani Sassi de vroege openingsgoal van Harry Kane ongedaan maakte. Tunesië had hoop, maar de stunt kwam er niet omdat Kane in blessuretijd Engeland naar een verdiende overwinning schoot: 1-2.

De nederlaag van de Tunesiërs lijkt nu al een vonnis over de knock-outdromen van het land te vellen. De Adelaars van Carthago zijn nu afhankelijk van de resultaten van de favorieten België en Engeland en moet hopen dat een van beide landen steken laat vallen. Tegen de Belgen wordt een stunt van Tunesië onwaarschijnlijk geacht. Het levert Tunesië een quotering op van maar liefst 9.82.

Onderlinge geschiedenis

De wedstrijd België – Tunesië stond al drie keer eerder op het programma. In 1992 won Tunesië de eerste editie, terwijl de wedstrijd in 2002 op het WK in een 1-1 gelijkspel eindigde. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was in 2014. Toen wonnen de Belgen dankzij een laat doelpunt van Mertens met 1-0. Afgaande op de laatste wedstrijd is wedden op de Belgen verstandig. De voorspelling is dat België de betere is tegen de Tunesiërs.

België – Tunesië tip

Alle facetten van het spelletje beheerst België beter. Wedden op de Belgen is dus verstandiger. Ze hebben immers betere spelers, meer vertrouwen na de eerste overwinning en weten dat Tunesië moet aanvallen om kans te houden op de volgende ronde. Voorin heeft België genoeg kwaliteiten om de ruimtes die ontstaan af te straffen. Tip: wedden op een overwinning van België met een quotering van 1.27 bij Toto.

België – Tunesië, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst België: 1.27
Gelijkspel: 5.17
Winst Tunesië: 9.82