18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – Polen wedden, tips en quotes 1 september 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Denemarken – Polen, WK-kwalificatie
Aanvang: vrijdag 1 september 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.71

Groepsaanvoerder Polen gaat in de WK-kwalificatie op bezoek bij Denemarken.

Situatie Groep E

Polen is er volgend jaar bij op het WK in Rusland, zoveel lijkt wel zeker. Na vijf zeges en een gelijkspel, staan de Polen fier bovenaan met zestien punten. Montenegro en Denemarken, ieder op tien punten, lijken te moeten gaan vechten om het play-offticket. Montenegro wint die strijd voorlopig op doelsaldo, en heeft deze ronde met Kazachstan en Roemenië bovendien de makkelijkere tegenstanders. Denemarken kan kortom een resultaat thuis tegen Polen goed gebruiken, voordat het volgende week afreist naar Armenië.

Bekende Denen

De Denen zijn ongeslagen in hun vijf laatste internationale duels. In de WK-kwalificatie werd het recentelijk thuis tegen Kazachstan 4-1, uit 3-1. Tussendoor kwam de formatie van bondscoach Åge Hareide niet verder dan 0-0 op bezoek bij Roemenië.

Voor Nederlanders zijn er bij Denemarken nogal wat bekende gezichten, bijvoorbeeld in de voorhoede. Lasse Schöne en Kasper Dolberg van Ajax behoren tot de aanvallers, net als Feyenoordspits Nicolai Jørgensen. Jørgensen maakte de openingstreffer in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Kazachstan. Dolberg scoorde toen als invaller.
Nicklas Bendtner, de ervaren spits die de openingsgoal maakte in de Europa League-return van Ajax tegen Rosenborg BK, is niet opgeroepen.

Eerdere ontmoetingen en krachtsverhouding

Polen – dat in z’n afgelopen negen wedstrijden scoorde – was Denemarken eerder deze campagne met 3-2 de baas, thuis in Warschau. Robert Lewandoski maakte toen in een tijdsbestek van minder dan een half uur een hattrick, voordat de Denen überhaupt op het scoreformulier wisten te komen via een eigen goal en treffer van Yussuf Poulsen. Opmerkelijk, de wedstrijd daarvoor – drie jaar eerder – eindigde ook in een 3-2 overwinning voor de Polen.

Beide selecties hebben internatione uitstraling, met Lewandoski voorop bij Polen en Christian Eriksen aan de zijde van Denemarken. De Denen moeten het normaliter qua kwaliteit iets afleggen, maar zitten wel in een hele aardige reeks. Polen had in de laatste twee wedstrijden de overhand, maar uiteindelijk slechts nipt. Bovendien staat de selectie van Adam Nawalka er zo goed voor, dat het een punt in Kopenhagen ook als een prima resultaat zou beschouwen.

Denemarken – Polen tip

Met een Denemarken in vorm dat in eigen huis vecht voor z’n WK-kansen, wordt dit niet zomaar een walk-over voor Polen. De Polen zijn waarschijnlijk goed voor minimaal een goal, maar Denemarken moet er ook in kunnen slagen om in ieder geval het net te vinden. De tip voor deze wedstrijd: beide teams scoren, bij Toto beschikbaar tegen een quote van 1.71.

Denemarken – Polen WK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 2.27
Gelijkspel: 3.15
Winst Polen: 2.90