18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uruguay – Argentinië wedden, tips en quotes 1 september 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Uruguay – Argentinië, WK-kwalificatie
Aanvang: vrijdag 1 september 2017, 01.00 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.78

In Zuid-Amerika krijgt Uruguay voor de WK-kwalificatie Argentinië op bezoek.

Argentinië slechts vijfde

Een WK zonder Argentinië is ondenkbaar. Toch vergaat het Messi en consorten deze WK-kwalificatie niet gemakkelijk. Na veertien van in totaal achttien wedstrijden staan de Argentijnen vijfde. Dat levert aan het eind van de rit een play-offticket op tegen een land uit Oceanië, doorgaans gelijk aan een vijfde ticket. De voorsprong op nummer zes Ecuador is bij het ingaan van deze speelronde slechts twee punten. Puntverlies op bezoek bij Uruguay kan dus nare gevolgen hebben.

Overigens staan de teams erg dicht bij elkaar. Nummer één Brazilië staat ver los en is al zeker van kwalificatie. Tussen nummer twee Colombia en nummer vijf Argentinië zit echter een gat van slechts twee punten. Iedere wedstrijd is vanaf nu dus van groot belang, al zal de druk iets minder worden als Brazilië z’n eerstvolgende wedstrijd van nummer zes Ecuador wint.

Argentinië verloor al vier keer deze kwalificatiereeks. Thuis tegen Paraguay en Ecuador, uit bij Bolivia en Brazilië. Ongenaakbaar is de finalist van de laatste twee Copa América’s en het afgelopen WK dus allesbehalve.

Dramatische reeks Uruguay

Uruguay staat verdienstelijk op de derde plaats, maar is aan een erg slechte reeks bezig. Het verloor de laatste vijf wedstrijden op rij, waaronder ook drie wedstrijden in de WK-kwalificatie. Erg zorgwekkend voor bondscoach Oscar Tabárez is het aantal doelpunten dat zijn team daarin te verwerken kreeg: vijftien, voor een gemiddelde van drie per duel.

Niet voor het eerst is de grote vraag of Luis Suárez op tijd fit is om zijn team uit de brand te helpen. Hij herstelt momenteel van een knieblessure die hij bij Barcelona opliep in de strijd om de Spaanse Supercup. Normaliter kan hij pas over enkele weken fit zijn, maar Suárez werd toch opgeroepen en zijn meespelen is niet uitgesloten.

Onderlinge resultaten

De laatste twee onderlinge ontmoetingen tussen deze twee teams werden gewonnen door Argentinië, telkens met 1-0. De laatste wedstrijd op Uruguayaanse bodem, een WK-kwalificatiewedstrijd in 2013, werd met 3-2 gewonnen door Uruguay.

Uruguay – Argentinië tip

Urguay – Argentinië lijkt op voorhand een strijd tussen de lamme en de blinde. Wie weet zich te herpakken? Misschien zijn het wel de vedettes die het verschil maken. Spits Edinson Cavani maakte dit seizoen al vijf goals voor PSG. Sergio Agüero en Lionel Messi staan samen op drie competitiedoelpunten. Aanvallend beschikken beide landen over zoveel kwaliteit, met spelers die ook in slechte reeksen kunnen opstaan. Verdedigend zijn zowel Argentinië als Uruguay echter kwetsbaar. Ga daarom voor ‘meer dan 2,5 goals’ (drie doelpunten of meer), door Toto aangeboden met een 1.78 quote.

Uruguay – Argentinië WK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Uruguay: 3.06
Gelijkspel: 3.21
Winst Argentinië: 2.15