18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De Graafschap – Telstar wedden, tips en quotes 13 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: De Graafschap – Telstar, play-offs promotie degradatie
Aanvang: zondag 13 mei, 12.30 uur
Beste wedtip: winst De Graafschap
Bookmaker: Toto
Quote: 1.45

Na een kleine uitnederlaag op bezoek bij Telstar, moet De Graafschap in eigen huis winnen om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs.

Telstar winnaar van eerste enerverende duel

De eerste play-offwedstrijd werd een heus spektakel. Telstar won in het eigen Velsen-Zuid met 3-2 van De Graafschap. De thuisploeg kwam met 2-0 voor, zag De Graafschap langszij komen en won uiteindelijk door een doelpunt in de slotfase met 3-2. Beide teams eindigden met tien man. Sven Nieuwpoort vertrok vlak voor rust met twee keer geel en Telstar-speler Toine van Huizen kreeg in de slotfase ook een rode kaart.

De Graafschap verloor dus de eerste wedstrijd, maar de uitdoelpunten bieden hoop voor de return op De Vijverberg. Telstar is nog lang niet zeker van een plek in de finale.

De Graafschap wil na vierde plaats richting Eredivisie

De Graafschap eindigde dit seizoen op de vierde plaats in de Jupiler League. Een prima prestatie van de ploeg van Henk de Jong. Zijn ploeg begon vol vertrouwen aan de play-offs, want de laatste nederlaag dateerde van 16 maart (2-4 tegen kampioen Jong Ajax).

Zeker de tweede seizoenshelft verliep goed voor de Superboeren. Een sterke eindspurt resulteerde dus in de vierde plek, waardoor nummer zes Telstar de tegenstander werd voor de halve finale in de play-offs.

Telstar beleeft beste seizoen in bijna 25 jaar

Telstar is een ervaren Jupiler League-rot. Als sinds het eind van de jaren zeventig vertoeft de ploeg uit Velsen-Zuid in de tweede competitie van Nederland. Dit seizoen eindigde het elftal van Mike Snoei op een knappe zesde plaats. Het was de hoogste klassering van Telstar in bijna 25 jaar. In 1994 behaalde de club de vijfde stek op de ranglijst.

Vooral aanvaller Andrija Novakovich was dit seizoen een belangrijke waarde voor Telstar. De Amerikaans international maakte maar liefst achttien doelpunten in de Jupiler League.

Geblesseerd en afwezig

De Superboeren missen alleen Sven Nieuwpoort vanwege een schorsing. De Jong kan voor de rest iedereen gebruiken voor de return.

Ook Telstar mist een speler vanwege een schorsing. Toine van Huizen is er dankzij zijn rode prent niet bij. Verder zijn er weinig personele problemen bij de club.

Onderlinge geschiedenis

Een spectaculaire 3-2 was het resultaat donderdag. Ook in competitieverband werd Telstar – De Graafschap een 3-2 overwinning voor de mannen uit Velsen-Zuid. In Doetichem won De Graafschap wel met minimale cijfers. De Superboeren waren toen met 1-0 te sterk. Die uitslag zou zondag voldoende zijn voor een finaleticket.

De Graafschap – Telstar tip

Het wordt nagelbijten voor beide elftallen en de supporters. Er zijn al genoeg gekke dingen gebeurd tijdens deze editie van de play-offs voor promotie en degradatie. Daar lijkt het treffen tussen deze elftallen geen uitzondering op.

De Graafschap zat in de heenwedstrijd eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Toch wisten de mannen van De Jong met tien man twee keer te scoren. Het toont aan hoe gevaarlijk de Superboeren voorin zijn. Met de steun van een volle Vijverberg lijkt een minimale overwinning op Telstar het meest waarschijnlijk. Tip: winst De Graafschap met een quotering van 1.45 bij Toto.

De Graafschap – Telstar play-offs promotie en degradatie wedden

Quotes bij Toto
Winst De Graafschap: 1.45
Gelijkspel: 4.48
Winst Telstar: 5.87