18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

NEC – FC Emmen wedden, tips en quotes 13 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: NEC – FC Emmen,
Aanvang: zondag 13 mei 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst NEC
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

NEC staat in Nijmegen voor een haast onmogelijke opgave tegen FC Emmen.

Matig seizoen, zeer lastige uitgangspositie

NEC streed dit jaar tot en met de laatste dag met Fortuna Sittard en Jong Ajax om het kampioenschap. De ploeg van Pepijn Lijnders slaagde er echter niet in om de titel te pakken en eindigde op de derde plaats.

Via de play-offs ligt er alsnog een weg open om een jaar na de degradatie weer terug te keren in de Eredivisie. Het gaat echter een lastig verhaal worden voor de Nijmegenaren, die de heenwedstrijd tegen FC Emmen met 4-0 verloren. Dat doelsaldo moet nu dus worden goedgemaakt om überhaupt een ronde verder te komen.

NEC won dit seizoen drie keer met een behoorlijke uitslag. Zo werd FC Dordrecht in de Goffert met een 6-0 nederlaag terug naar huis gestuurd, haalden de Nijmegenaren met 2-7 uit bij Jong AZ en wonnen ze een week later met 5-1 thuis van Go Ahead Eagles. In totaal won NEC dit seizoen 22 keer, tegenover acht nederlagen en acht gelijke spelen.

Stabiele subtopper

FC Emmen heeft dit seizoen maar weer eens bewezen dat het goed kan meedraaien in de subtop van de Jupiler League. De Drenthenaren eindigden het seizoen op een zevende plek met een totaal van 58 punten. FC Emmen bleef in de eerste negen duels ongeslagen, maar het speelde wel zes keer gelijk. In totaal wonnen de Emmenaren veertien keer, speelden ze maar liefst zestien keer gelijk en werd er acht keer verloren. Opmerkelijk is dat FC Emmen evenveel wedstrijden heeft verloren als Fortuna Sittard en NEC en dat kampioen Jong Ajax één keer meer heeft verloren.

Mocht FC Emmen de play-offs winnen, dan gaat het voor de eerste keer in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie.

Onderlinge duels

NEC en FC Emmen stonden 24 keer eerder tegenover elkaar en de statistieken zijn in het voordeel van de Nijmegenaren. Zestien keer was er een overwinning voor NEC tegenover vijf zeges voor FC Emmen. Drie keer eindigde het duel in een puntendeling. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Nijmegen en 1-0 in Emmen.

Vorig seizoen werden NEC en FC Emmen ook aan elkaar gekoppeld in de play-offs. De eerste wedstrijd in Drenthe eindigde in een 1-3 overwinning voor NEC en in de return was het wederom NEC dat aan het langste eind trok; het won met 1-0.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij NEC kan er geen beroep worden gedaan op linksbuiten Mohamed Rayhi (hamstringblessure), linkervleugelverdediger Calvin Verdonk (ziek), linksbuiten Arnout Groeneveld (bovenbeenblessure) en centrale verdediger Suently Alberto (niet wedstrijdfit). Joris Delle is om disciplinaire redenen tijdelijk uit de selectie gezet.

Bij FC Emmen beschikken ze zondag over een fitte selectie.

NEC- FC Emmen tip

FC Emmen begint zondag met een riante 4-0 voorsprong aan de return tegen NEC. De Nijmegenaren zullen er op hun beurt alles aan doen om er nog wat van te maken met in het achterhoofd de gedachte dat één tegentreffer fataal zal zijn. Wedtip: winst voor NEC met een quotering van 1.65 bij Toto.

NEC- FC Emmen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst NEC: 1.65
Gelijkspel: 4.20
Winst FC Emmen: 4.19