18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Celta de Vigo – FC Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 27 juni 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Celta de Vigo – FC Barcelona, Primera División
Aanvang: zaterdag 27 juni 2020, 17.00 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.02

Gaat het FC Barcelona lukken om aartsrivaal Real Madrid nog in te halen? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Celta de Vigo – FC Barcelona.

Kritiek

Toen we net waren bekomen van de kritiek op FC Barcelona vanwege het halen van Martin Braithwaite buiten de transfermarkt om, kregen we een rel rondom Celta de Vigo. Sergio Álvarez, reservedoelman van dienst, liep een zware blessure op en zijn club maakte gebruik van een uitzonderingsregel om een vervanger te halen. Dat werd Nolito van Sevilla. Kleine kanttekening: Nolito is geen doelman, maar een aanvaller. De concurrenten van Celta vielen over elkaar heen, maar er is geen regel overtreden.

Sinds de herstart van de competitie is Celta goed bezig. Er werd nog verloren van Villarreal, maar hierna volgden een 0-0 tegen Real Valladolid en overwinningen op Deportivo Aláves (6-0) en Real Sociedad (0-1). De afstand op degradatieplekken is nu zeven punten. Tip: in zes van de laatste zeven duels werd maximaal één keer gescoord. Je kunt wedden dat dit nu opnieuw gebeurt. De voorspelling ‘minder dan 1,5 goal’ krijgt een quote van 3.95.

Hopen

Het moet frustrerend zijn voor FC Barcelona om te weten dat de titelstrijd niet meer in eigen handen is. Met nog zeven wedstrijden te gaan staat de club gelijk in punten met aartsrivaal Real Madrid en heeft het een beter doelsaldo. In Spanje geldt echter het onderlinge resultaat en daarin wint Real. Hierdoor moet Barça hopen dat het alle resterende duels kan winnen en dat Real Madrid nog minimaal in één wedstrijd punten laat liggen.

De laatste weken is het allerminst overtuigend wat Barcelona laat zien. Ten minste, in de aanval. Het spel oogt stroperig en levert ook niet veel doelpunten op. Maar achterin heeft coach Quique Setién zijn zaakjes prima op orde. Je kunt als tip voor je voorspelling gebruiken dat doelman Marc-André ter Stegen – net als in de laatste vijf wedstrijden – geen tegengoal hoeft slikken. Wedden op ‘Barcelona houdt de nul’ geeft een quote van 2.36.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente onderlinge verleden, dan hebben de bezoekers een klein voordeel. Van de laatste zes wedstrijden tussenbeide won FC Barcelona er namelijk drie en Celta de Vigo slechts één. Het doelsaldo is met 6-14 dan ook in het voordeel van de uitploeg. De laatste Celta de Vigo – FC Barcelona was in mei 2019 en eindigde in 2-0.

Teamnieuws

Celta de Vigo ziet Okay Yokuslu terugkeren van een schorsing, maar moet nog steeds Sergio Álvarez en David Junca missen door blessures. Nieuwe aanwinst Nolito zou zomaar eens voor het eerst in de basis kunnen beginnen.

Bij FC Barcelona is vooral het middenveld erg interessant. Sergio Busquets is geschorst en Frenkie de Jong geblesseerd. Arthur gaat waarschijnlijk verkocht worden, dus de kans is aanwezig dat hij op de bank mag beginnen. Daardoor mogen Arturo Vidal, Riqui Puig en Ivan Rakitic hopen op een basisplek.

Celta de Vigo – FC Barcelona tip

Celta de Vigo – FC Barcelona: de belangen van deze twee teams liggen ver uiteen. Het is redelijk aannemelijk dat de bezoekers gaan winnen, maar veel goals verwachten we niet. Tip: wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ met een quote van 2.02 bij Toto.

Celta de Vigo – FC Barcelona Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Celta de Vigo: 5.15
Gelijkspel: 4.00
Winst FC Barcelona: 1.65