18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AC Milan – AS Roma voorspelling – wedden, quotes en tip 28 juni 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: AC Milan – AS Roma, Serie A
Aanvang: zondag 28 juni 2020, 17.15 uur
Beste wedtip: winst AS Roma
Bookmaker: Toto
Quote: 2.49

De Serie A gaat verder met speelronde 28. Daarin staan AC Milan en AS Roma tegenover elkaar. Het is het duel tussen de nummers vijf (AS Roma) en zeven (AC Milan) van de competitie. Het verschil in punten: elf. Dit is onze voorbeschouwing voor AC Milan – AS Roma.

Belangrijk duel met Roma

Voor AC Milan is het rechtstreekse duel met AS Roma van groot belang. Het betekent aanhaken of afhaken voor de club uit Milaan. Het verschil met AS Roma bedraagt namelijk elf punten. Als AC Milan nog een aanval wil openen op Roma, dan is het nu of nooit. Milan won dit seizoen elf keer, speelde zes keer gelijk een verloor tien maal.

Milan is goed uit de coronastop gekomen. Het ging in het eerste duel na de hervatting op bezoek bij laagvlieger Lecce. Het had geen kind aan de nummer achttien van de Serie A. Het werd dan ook vrij eenvoudig 1-4 voor de Milanese ploeg.

Vijfde plaats

AS Roma bezet momenteel de vijfde plaats in de Serie A. Het vergaarde 48 punten uit 27 wedstrijden. Roma won veertien keer, speelde zes keer gelijk en verloor zeven keer. Er zit mogelijk nog meer in het vat. De afstand met nummer vier Atalanta Bergamo bedraagt zes punten. Roma kan Atalanta dus nog achterhalen. Dat wordt al een lastiger verhaal voor nummer drie Internazionale. De afstand tussen Roma en Inter bedraagt namelijk tien punten.

Ook Roma is de hervatting van de Serie A goed begonnen. Het ontving in eigen huis Sampdoria. Het werd echter wel een taaie wedstrijd voor de thuisploeg, want Sampdoria kwam al in de elfde minuut op een 0-1 voorsprong. Roma moest de draai vinden en uiteindelijk nam Edin Dzeko de ploeg bij de hand. Hij scoorde in de tweede helft twee keer en bepaalde de eindstand op 2-1.

Wat denken de bookmakers van AC Milan – AS Roma?

De bookmakers zien AS Roma als de lichte favoriet voor de overwinning. Een Romeinse overwinning krijgt een quotering van 2.49. De quotering voor een overwinning van Milan verschilt niet gek veel. Een Milanese zege staat gequoteerd op 2.64. Een gelijkspel staat daarnaast gequoteerd op 3.35.

Terug in de tijd

Beide ploegen stonden dit seizoen al een keer tegenover elkaar. Op 27 oktober 2019 was het Stadion Olympico het decor voor het treffen. AS Roma kwam op een 1-0 voorsprong, maar zag Milan in de tweede helft langszij komen. Vervolgens werd Zaniolo de matchwinner. Hij zorgde in de 59e minuut voor de winnende treffer: 2-1.

Teamnieuws

AC Milan weet het net dit seizoen niet vaak te vinden. Het scoorde tot dusver pas 32 keer en dat kun je weinig noemen voor een club als Milan. Zo scoorde zelfs nummer twaalf Parma vaker dan Milan. Die ploeg trod 45 keer doel in 27 wedstrijden. Bij Roma gaat het scoren een stuk beter. Die ploeg kon tot nu toe 53 keer juichen.

AC Milan – AS Roma tip

Milan moet winnen om de kans om Roma te achterhalen in leven te houden, maar scoort moeilijk dit seizoen. Roma staat daarentegen hoger op de ranglijst en won dit seizoen al van Milan. Ook nu lijkt een overwinning van Roma de beste optie. Dat is ook onze tip bij dit duel. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.49 bij Toto.

AC Milan – AS Roma Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst AC Milan: 2.64
Gelijkspel: 3.35
Winst AS Roma: 2.49