18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayern München – RB Leipzig voorspelling – wedden, quotes en tip 9 februari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Bayern München – RB Leipzig, Bundesliga
Aanvang: Zondag 9 februari 2020, 18.00 uur
Beste wedtip: Winst Bayern München & over 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12
Bayern München gaat weer eens aan kop in de Bundesliga, maar ontvangt deze week RB Leipzig dat zo lang de nummer één van Duitsland was dit seizoen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Bayern München – RB Leipzig.

Terug op de vertrouwde plek

Bayern München is bijna altijd de grote favoriet om de kampioen van Duitsland te worden. Vorig jaar eindigde de club ook als eerste, maar wel met enige moeite en dit was al even niet meer gebeurd. Dit seizoen gaat het vooralsnog ook moeizaam. Bayern kwam in de vorige speelronde pas weer aan kop, want het ging over RB Leipzig heen, dat gelijkspeelde tegen Borussia Mönchengladbach.

De club uit München gaat momenteel met 42 punten aan de leiding en heeft hiermee slechts één punt meer dan de tegenstander van aanstaande zondag.

In vorm

De laatste weken speelt Bayern München weer sterk, waardoor het de laatste vier wedstrijden won. In de laatste drie competitieduels scoorde de Duitse koploper maar liefst twaalf keer en kreeg het maar één goal tegen. In de DFB-Pokal wist Bayern eerder deze week van Hoffenheim te winnen met 4-3, dus weer met veel goals. Een overwinning van de Duitse koploper tegen RB Leipzig levert een quote van 1.42 op.

Zo snel mogelijk de koppositie heroveren

RB Leipzig moest de koppositie dus afstaan aan Bayern, maar deze week kan het die felbegeerde positie weer overnemen als het wint. Kijkend naar de laatste wedstrijden lijkt dit een lastige opgave. Leipzig is namelijk niet in vorm, want de club wist al drie wedstrijden op rij niet te winnen. Het verloor in de competitie van Eintracht Frankfurt en speelde gelijk tegen Borussia Mönchengladbach. Dinsdag werd de huidige nummer twee van Duitsland ook nog eens uitgeschakeld in de DFB-Pokal door Eintracht Frankfurt.

Hete adem in de nek

De wedstrijd tegen Bayern is ook erg belangrijk voor RB Leipzig als we naar de concurrentie daaronder kijken. Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach staan met 39 punten momenteel op een achterstand van twee punten. Na deze speelronde kan Leipzig dus op de vierde plek staan in de Bundesliga.

Kans op veel doelpunten

Bayern München scoorde tot nu toe de meeste doelpunten in dit seizoen van de Bundesliga, namelijk 58 in 20 duels. Dit zijn dus gemiddeld bijna drie doelpunten per wedstrijd en RB Leipzig doet hier niet heel veel voor onder. De Duitse nummer twee maakte in dit seizoen 53 doelpunten, waardoor deze wedstrijd voor vuurwerk kan zorgen.

Bookmakers dekken zich daarom al in door ‘meer dan 2.5 doelpunten’ een quotering van 1.28 te geven. ‘Meer dan 3.5 doelpunten’ wordt al interessanter, want deze voorspelling heeft een quote van 1.70.

Geen winnaar

De clubs kwamen elkaar natuurlijk al eerder tegen in dit Bundesliga-seizoen. Bayern München kwam na drie minuten spelen al op voorsprong door een doelpunt van wie anders dan Robert Lewandowski. Dit leek de russtand te worden, maar RB Leipzig kwam net voor rust op gelijke hoogte door Emil Forsberg.

In de tweede helft kwamen beide teams niet meer tot scoren, waardoor 1-1 de eindstand was. Dit was een terechte uitslag, ondanks dat Bayern München net wat beter was.

Bayern München – RB Leipzig tip

Het verschil in punten is één en er staat dus veel op het spel. Bayern wil de koppositie verstevigen en RB Leipzig wil deze heroveren. Daarnaast ligt er gevaar op de loer voor de nummer twee door de concurrentie die in de nek hijgt.

De laatste weken is Bayern goed in vorm, terwijl Leipzig wat weg lijkt te zakken. Dit samen met de vele doelpunten die beide teams scoren, zorgt voor de tip: Bayern München wint en meer dan 3.5 doelpunten. Deze voorspelling heeft een quote van 2.12.

Bayern München – RB Leipzig Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayern München: 1.42
Gelijkspel: 5.35
Winst RB Leipzig: 6.20