18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AS Roma – AC Milan voorspelling – wedden, quotes en tip 3 februari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: AS Roma – AC Milan, Serie A
Aanvang: zondag 3 februari 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: winst AC Milan
Bookmaker: Toto
Quote: 3.30

Een topper in Italië. AS Roma ontvangt voor eigen publiek AC Milan. De beste tips en quoteringen om mee te wedden vind je in deze voorbeschouwing op dit duel.

Fikse nederlaag

AS Roma is de nummer vijf van de competitie en dus gaat het de Romeinen redelijk goed af in de Italiaanse competitie. Roma bewaart echter geen goede herinneringen aan de laatste wedstrijd die het afwerkte. Het was een wedstrijd in het kader van de Coppa Italia. De Romeinen reisden af naar Fiorentina. Het eindigde uiteindelijk in een grote en pijnlijke nederlaag: 7-1. Roma doet dus niet meer mee in het bekertoernooi en dus gaat alle aandacht uit naar het goed afsluiten van de competitie.

Roma wist 9 van de 21 gespeelde wedstrijden te winnen. Verder werd er 7 keer gelijkgespeeld en 5 keer verloren. Een vijfde plaats is nu de stand op de ranglijst maar het verschil met de nummer 4, en tevens de tegenstander in dit duel, AC Milan bedraagt slechts één puntje. Wie dit duel wint bezet niet alleen de vierde plaats, maar loopt ook in op de nummer drie Internazionale. De bookmakers zien AS Roma als de grootste kanshebber op de overwinning. Een quotering van 2.15 is namelijk verbonden aan een Romeinse overwinning. Verder staat een gelijkspel op 3.55 en een overwinning van AC Milan op 3.30.

Halve finale bereikt

AC Milan wist de halve finale van de Coppa Italia wél te bereiken. De loting was niet mals voor de Milanezen. Een thuiswedstrijd tegen het goed presterende Napoli stond was het resultaat van de loting. Mede door twee goals van Krzysztof Piątek won Milan uiteindelijk met 2-0 van Napoli. Ook de tegenstander in die halve finale is al bekend. Milan gaat met Lazio Roma over twee wedstrijden uitmaken wie er naar de finale gaat.

Drie dagen eerder speelden Milan en Napoli ook al tegen elkaar. Toen kruisten zij in competitieverband de degens in San Siro in Milaan. Het eindigde uiteindelijk in een remise: 0-0.

AC Milan staat weliswaar één plek hoger geklasseerd dan AS Roma, maar de Romeinen hebben vaker gescoord. Het verschil bedraagt 12 goals (Milan 28 goals voor en Roma 40 goals voor.

Onderlinge resultaten

Deze twee ploegen stonden in het verleden maar liefst 173 keer eerder tegenover elkaar. De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van AC Milan met 78 overwinningen. De Romeinen wisten 44 keer te winnen en het eindigde 51 keer in een gelijkspel.

De laatste ontmoeting vond plaats op 31 augustus 2018. In Milan werd het toen 2-1 voor de thuisploeg. De laatste keer dat AS Roma – AC Milan op het programma was op 25 februari 2018. Toen zegevierde Milan met 0-2.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij AS Roma is er niemand geblesseerd of afwezig.

Bij AC Milan zijn de volgende spelers niet inzetbaar: Cristian Zapata, Mattia Caldara, Giacomo Bonaventura, Lucas Biglia en Jose Reina.

AS Roma – AC Milan tip

Beide ploegen ontlopen elkaar op de ranglijst niet veel. Toch is AC Milan de club die het onderling beter doet. De beste AS Roma – AC Milan tip is dan ook dat AC Milan wint met een quotering van 3.30 bij Toto.

AS Roma – AC Milan Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst AS Roma: 2.15
Gelijkspel: 3.55
Winst AC Milan: 3.30