18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Excelsior – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 3 februari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Excelsior – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 3 februari 2019, 12.15 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

De twintigste speelronde brengt een Rotterdamse stadsderby: Excelsior – Feyenoord. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Grote slag

Tussen al het geweld bovenin de competitie heeft Excelsior een goede slag geslagen door te winnen van De Graafschap. Na negentig minuten stonden de Rotterdammers 2-0 voor en klommen ze over FC Groningen heen om op de vijftiende plek terecht te komen. Het gat met de nummer laatst is nu vier punten en het verschil met de nummer elf is maar twee punten. Het staat zeer dicht bij elkaar en voor de ploeg van Adrie Poldervaart is het dan ook echt belangrijk om punten te pakken.

De overwinning op De Graafschap kwam sowieso gelegen na vier opeenvolgende nederlagen. Eerder dit seizoen werd wel van NAC Breda (0-2), VVV-Venlo (1-0), Vitesse (2-0) en FC Emmen (1-2) gewonnen. Met VVV en Vitesse werden zodoende twee ploegen uit het linkerrijtje verslagen. Nu zou Poldervaart ook graag van Feyenoord weten te winnen. Dat lukte Excelsior twee seizoenen geleden thuis ook. Tip: heb je vertrouwen in Excelsior, dan kun je op ze wedden. Deze voorspelling heeft een quote van 8.55.

Vol lof

Feyenoord werd afgelopen weekend geroemd door vriend en vijand. Aartsrivaal Ajax werd verslagen en dat gebeurde met veel overtuiging. Uiteindelijk werden de Amsterdammers met 6-2 verslagen en alle analisten waren vol lof over de prestaties van de Rotterdamse club. In de week dat coach Giovanni van Bronckhorst bekendmaakte de club te gaan verlaten in de zomer, liet Feyenoord zien wat het waard was. Alhoewel de beker het belangrijkste doel zal zijn is het voor Feyenoord te hopen dat Van Bronckhorst nog een mooi einde krijgt.

In de competitie staat Feyenoord acht punten achter op Ajax en ook acht punten voor op AZ. Vooral verdedigend valt er nog wat aan te merken op de kampioen van het seizoen 2017/18. In de laatste vier Eredivisiewedstrijden kreeg de ploeg minimaal twee tegendoelpunten te incasseren. Je kunt dit als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden dat Excelsior twee keer tot scoren komt tegen Feyenoord geeft een quote van 4.80, voor drie keer of vaker is dit 12.25.

Onderlinge resultaten

Wedstrijden tussen stadsgenoten Excelsior en Feyenoord zijn vaak niet zo spannend. Feyenoord won vijf van de laatste zes onderlinge duels, met het doelsaldo van 17 voor en 1 tegen. In 2017, toen de bezoekers kampioen konden worden in de wedstrijd Excelsior – Feyenoord, won Excelsior verrassend met 3-0.

Teamnieuws

Adrie Poldervaart moet twee spelers missen in deze burenruzie. Desevio Payne en Hervé Matthys zijn geblesseerd en kunnen niet meespelen.

Feyenoord moet drie spelers missen. Justin Bijlow, Éric Botteghin en Tyrell Malacia zijn er door blessures niet bij. Giovanni van Bronckhorst zal met dezelfde elf beginnen als tegen Ajax.

Excelsior – Feyenoord tip

De wedstrijd Excelsior – Feyenoord is normaliter een makkelijke prooi voor de bezoekers gezien het eenvoudige verleden tegen de kleine buur. Het kan een tip zijn een voorspelling te doen dat er veel goals vallen. Wedden op ‘meer dan 3,5 goals’ geeft je een quote van 2.00.

Excelsior – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Excelsior: 8.55
Gelijkspel: 5.70
Winst Feyenoord: 1.27