18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – VVV-Venlo wedden, tips en quotes 19 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – VVV-Venlo, Eredivisie
Aanvang: donderdag 19 april 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Ajax en meer dan 2,5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1,25

Ajax is geen kampioen en zal zich nu op de tweede plaats moeten richten. VVV-Venlo is bijna officieel veilig met acht punten meer dan nummer zestien Roda JC en nog drie speelrondes te gaan.

Weer geen landstitel voor Ajax

PSV was zondag met 3-0 te sterk in Eindhoven en mag zich voor de 24e keer landskampioen van Nederland noemen. De laatste keer dat Ajax kampioen werd, was in 2014. Nu die kans is verkeken moeten er nog een paar punten gepakt worden om als tweede te eindigen dit seizoen. Met nog drie wedstrijden te spelen staat Ajax vijf punten boven nummer drie AZ.

De afgelopen weken zijn de wedstrijden van de Amsterdammers doelpuntrijk, want ze scoren veel en krijgen er veel tegen. In maart en april werd er 24 keer gescoord in zes wedstrijden. Dat zijn gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV ging het per week steeds moeizamer. Ajax won weliswaar van Heerenveen, Sparta, Groningen en Heracles, maar van die eerste twee werd met ruime cijfers gewonnen, en tegen de anderen gebeurde dat slechts met één doelpunt verschil.

Ajax-trainer Erik ten Hag moet zijn spelers weer op scherp zien te krijgen voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Na de wedstrijd tegen PSV verschenen er verschillende berichten dat spelers van Ajax zich zouden ergeren aan hem. Ten Hag moet er nu voor zorgen dat hij met zijn ploeg als tweede eindigt dit seizoen. Dat zou betekenen dat Ajax volgend seizoen uitkomt in de tweede voorronde van de Champions League.

Koning van de gelijke spelen

VVV-Venlo staat momenteel acht punten boven de streep van de nacompetitie en lijkt daardoor veilig. De ploeg uit Venlo weet een dag voor de wedstrijd tegen Ajax mogelijk al zeker of er volgend jaar weer in de Eredivisie wordt gespeeld. Roda JC speelt namelijk woensdagavond tegen landskampioen PSV en moet winnen om theoretisch nog boven VVV te kunnen eindigen.

VVV speelde dit seizoen al dertien keer gelijk, het meest van alle clubs in de Eredivisie. Er werd maar zeven keer gewonnen, dat is minder vaak dan Willem II en NAC. De laatste keer dat VVV een wedstrijd won, was op 4 februari. Toen werd er met 1-0 gewonnen van Feyenoord. Het gaat dus al lange tijd niet goed. De afgelopen drie wedstrijden ook niet, want er werd gelijkgespeeld tegen FC Twente en daarna verloren van Sparta en Heerenveen.

Eerdere ontmoetingen

Ajax won eerder dit seizoen met 0-2 van VVV. Donny van de Beek en David Neres scoorden in Venlo. Ajax wint bijna altijd van de Venlonaren, zo ook de laatste vijf wedstrijden. In het seizoen 2009/2010 haalde Ajax helemaal uit. Het werd maar liefst 7-0 voor de Amsterdammers.

De laatste keer dat VVV een succesje wist te behalen tegen de Ajax, was in het seizoen 2011/2012. Voor eigen publiek sleepte VVV destijds een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

Afwezigen van beide teams

Ajax mist Nicolás Tagliafico en Siem de Jong. Zij kregen beiden een rode kaart tegen PSV. Verder mist Ajax Frenkie de Jong al een tijdje door een enkelblessure.

VVV-Venlo mist Johnatan Opoku al een aantal weken. Hij heeft een kuitblessure.

Ajax – VVV-Venlo tip

Na het mislopen van het landskampioenschap zal Ajax zich moeten revancheren. VVV-Venlo lijkt een goede tegenstander om dit tegen te doen, want Ajax wint bijna altijd van de club uit Venlo en als Roda JC woensdag niet wint speelt VVV niet echt ergens meer voor. Wedtip: winst Ajax en meer dan 2,5 goals, bij Toto gequoteerd op 1,25.

Ajax – VVV-Venlo Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1,09
Gelijkspel: 8,92
Winst VVV-Venlo: 19,75