18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roda JC – PSV wedden, tips en quotes 18 april 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Roda JC – PSV, Eredivisie
Aanvang: Woensdag 18 april 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: Meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.31

Nu PSV de titel heeft veroverd, is het volgende doel het breken van het persoonlijke puntenrecord in de Eredivisie.

Verbetering persoonlijk record

De felicitaties stroomden binnen nadat PSV afgelopen zondag landskampioen werd. Onder de gelukwensen bevond zich het volgende bericht: ‘Gefeliciteerd met het kampioenschap PSV! Feest maar lang en stevig door…’ Dat bericht was afkomstig van het officiële Twitter-account van Roda JC. Trainer Robert Molenaar hoopte enkele dagen eerder al dat de PSV-spelers een slokje meer hadden gedronken dan goed voor ze was.

De alcohol vloeide afgelopen maandag inderdaad rijkelijk bij de huldiging van de kersverse landskampioen. Als het aan rechtsback Joshua Brenet ligt, wordt er de hele week doorgefeest. Daar wil Phillip Cocu echter niets van weten. De PSV-coach aast op een verbetering van het persoonlijke puntenrecord in de Eredivisie. Dat staat nu op 88 punten en werd gevestigd in 2014/2015.

Drie zeges in de laatste drie duels zouden een nieuwe mijlpaal betekenen aangezien PSV dan finisht op 89 punten. Roda JC uit is de eerste te nemen horde. Daarna volgen nog ADO Den Haag uit en FC Groningen thuis.

Onthand op offensief gebied

Na drie opeenvolgende zeges had Roda JC zicht op de bevrijdende vijftiende plaats. FC Groningen riep de goede reeks van de Kerkradenaars een halt toe. Daardoor blijven de Limburgers op een zestiende plaats steken, op vier punten achterstand van nummer vijftien NAC Breda.

Extra zout in de wonde waren de gele kaarten die Dani Schahin en Donis Avdijaj ontvingen. Het betekende voor beide aanvallers hun vijfde gele prent van het seizoen, waardoor ze automatisch zijn geschorst voor het duel met PSV. Schahin en Avdijaj waren goed voor vijf van Roda’s laatste acht goals.

Scoringsdrift

PSV is de productiefste club in de Eredivisie. Zeker de laatste weken heeft de scoringsdrift toegeslagen bij de Eindhovenaren. In zes van de laatste zeven Eredivisie-wedstrijden scoorde PSV minimaal drie goals. Met twintig doelpunten in zeven duels wordt er net niet een gemiddelde van drie goals per wedstrijd gehaald.

Roda JC daarentegen incasseerde in zijn laatste vijf thuiswedstrijden telkens minimaal twee doelpunten. Aan goals in Eredivisie-thuisduels van Roda in 2018 is er geen gebrek: in vijf van de zeven matchen in het Parkstad Limburg Stadion vielen er meer dan 2.5 goals.

Recente onderlinge ontmoetingen

PSV hield de netten schoon in zijn laatste vijf duels met Roda JC. De Eindhovenaren zijn ongeslagen in hun laatste acht wedstrijden tegen de Kerkradenaren. In slechts één van de laatste zestien onderlinge confrontaties won Roda JC.

Roda JC – PSV tip

Duels van Roda JC en PSV zijn in 2018 haast een garantie op doelpunten. Bijna iedere wedstrijd vallen er meer dan 2.5 goals. Roda JC wil alles in het werk stellen om de degradatie play-offs te ontlopen. PSV wil zegevieren om een nieuw puntenrecord te vestigen. Tip: meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.31.

Roda JC – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Roda JC: 6.60
Gelijkspel: 4.90
Winst PSV: 1.38