18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

ADO Den Haag – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 15 september 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: ADO Den Haag – PSV, Eredivisie wedden
Aanvang: zaterdag 15 september 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

PSV is als enige Eredivisie-club nog zonder puntverlies. ADO Den Haag kan de eerste club worden die de koploper punten afhandig maakt. Dit zijn de tips, voorspellingen en quotes bij het wedden op ADO Den Haag – PSV.

Opvallende gelijkenis qua seizoensstart

De eerste vier Eredivisie-duels van Mark van Bommel als PSV-coach vertonen een opmerkelijke parallel met zijn eerste vier Eredivisie-wedstrijden als speler van PSV. In het seizoen 1999/2000 won PSV twee van zijn vier eerste competitieduels in blessuretijd en behielden de Eindhovenaren het maximum aantal punten.

Achttien jaar later behaalt PSV opnieuw twee keer een 2-1 zege in blessuretijd, één daarvan (net als in 1999/2000) tegen Fortuna Sittard. Bovendien is de Eindhovense club wederom gevrijwaard gebleven van puntenverlies. Een laatste opvallende gelijkenis is dat PSV, net als in 1999/2000, een 6-1 thuiszege op Willem II boekte.

PSV heeft na vier duels veertien keer gescoord. Enige kleine smet is dat de koploper, op het openingsduel tegen FC Utrecht na, geen enkele keer de nul hield. Vooral in uitduels houdt PSV dit kalenderjaar amper de netten schoon. In de tien Eredivisie-duels die PSV in 2018 op vreemde bodem speelde, hield het alleen tegen FC Twente (in januari 2018) de nul. Wedden op beide teams scoren bij ADO Den Haag – PSV is een weddenschap om rekening mee te houden. Deze wedoptie heeft een quotering van 1.53.

Wedden op meer dan 3.5 goals

ADO Den Haag stond na twee Eredivisie-duels nog op nul punten, maar de ploeg van trainer Alfons Groenendijk herpakte zich in zijn laatste twee competitiewedstrijden. Duels tegen achtereenvolgens Fortuna Sittard (3-1 zege) en Excelsior (2-4 winst) leverden zes punten op. ADO steeg daardoor met stip naar de zesde plaats.

Duels van ADO Den Haag zijn dit seizoen verre van slaapverwekkend. Er vielen tot nu toe negentien goals in de vier competitiematchen van de Residentieclub. Dat komt dus neer op een gemiddelde van bijna vijf goals per wedstrijd. Aangezien duels van PSV ook rijkelijk beladen met goals zijn, is de voorspelling niet onlogisch dat er meer dan 3.5 goals vallen bij ADO Den Haag – PSV.

Wedden op meer dan 3.5 goals heeft een quotering van 2.05. Voorspellen dat er meer dan 4.5 goals vallen bij ADO Den Haag – PSV is gequoteerd op 3.30.

Wedden op PSV wint beide helften

PSV won in 2018/2019 al zijn vier Eredivisie-duels maar won niet in elk van die duels beide helften. In de thuisduels tegen FC Utrecht en Willem II was dat wel het geval. In de uitduels won PSV in beide gevallen de eerste helft en speelde het gelijk in de tweede helft. De weddenschap ‘PSV wint beide helften’ heeft voor dit duel een aantrekkelijke quotering van 2.85.

Mocht het patroon van de uitduels van PSV zich doortrekken, dan is het niet uitgesloten dat ADO Den Haag het eerste doelpunt van de tweede helft scoort. Wedden op ADO Den Haag scoort het eerste doelpunt van de tweede helft is gequoteerd op 3.05. Aangezien beide clubs er lustig op los scoren, is het niet ondenkbaar dat in beide helften meer dan 1.5 goals vallen. Wellicht wil PSV snel op orde zaken stellen in Den Haag omdat op dinsdag 18 september het CL-duel in en tegen Barcelona wacht. Wedden op ‘PSV scoort het meest in de eerste helft’ heeft een quotering van 2.90. Dezelfde quotering heeft de weddenschap ‘beide helften meer dan 1.5 doelpunt’.

Recente onderlinge historie

PSV had het de laatste seizoenen niet bepaald onder de markt als het op bezoek ging bij ADO. Weliswaar bleven de Eindhovenaren ongeslagen in hun vijf laatste duels in Den Haag, maar vaak verliepen die wedstrijden moeizaam. Zowel in 2013/14 als in 2014/2015 was er een 2-3 zege. In 2015/16 (2-2), 2016/17 (1-1) en 2017/18 (3-3) werd het gelijk.

Kanttekening daarbij is wel dat PSV zowel in 2015 als in 2018 al kampioen was toen het een uitduel tegen ADO speelde. Gezien de recente doelpuntrijke duels is de wedoptie ‘PSV wint en meer dan 3.5 goals’ er één om in de gaten te houden. Die weddenschap heeft een quotering van 2.80. Voorspellen dat ‘PSV wint en meer dan 2.5 goals’ is gequoteerd op 1.85.

Teamnieuws

ADO Den Haag moet het waarschijnlijk zonder middenvelders Erik Falkenburg en Danny Bakker stellen. Verdediger Trevor David en linksbuiten Ricardo Kishna ontbreken beiden vanwege een kruisbandblessure.

PSV mist waarschijnlijk Dante Rigo. Ryan Thomas kende een ongelukkige entree: hij liep een kruisbandblessure op tijdens een training en ligt er lang uit.

ADO Den Haag – PSV tip

PSV maakte vooralsnog geen sterke indruk in uitduels in de Eredivisie 2018/2019. ADO Den Haag lijkt zijn draai gevonden te hebben. Gemakkelijk heeft PSV het de laatste jaren nooit gehad in Den Haag. Het is geen uitgemaakte zaak dat PSV gaat winnen. Gezien de vele doelpuntrijke duels van beide clubs is het aannemelijk dat er meer dan 3.5 goals vallen. Daarom luidt de voorspeltip bij het wedden op ADO Den Haag – PSV: meer dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.05.

ADO Den Haag – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst ADO Den Haag: 5.60
Gelijkspel: 4.70
Winst PSV: 1.45