18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Sociedad – FC Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 15 september 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Real Sociedad – FC Barcelona, La Liga
Aanvang: zaterdag 15 september 2018, 16.15 uur
Beste wedtip: winst FC Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.21

Real Sociedad neemt het in eigen huis op tegen landskampioen FC Barcelona. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op de wedstrijd Real Sociedad – FC Barcelona.

Twaalfde plaats

Real Sociedad eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats in La Liga. Van de 38 gespeelde wedstrijden won het er 14, speelde het er 7 gelijk en verloor het er 17. Aan het eind van de competitie leverde dit een puntentotaal van 49 op.

Sociedad kent een redelijke start van de competitie. In het eerste duel werd met 1-2 gewonnen op bezoek bij Villareal. In de tweede wedstrijd speelde het gelijk tegen Leganés (2-2) en in de derde wedstrijd verloor het van Eibar (2-1). In totaal staat Sociedad met vier punten op de achtste plaats.

De bookmakers zien Real Sociedad niet als favoriet voor de winst, deze voorspelling staat namelijk gequoteerd op 6.10. De overige quoteringen voor Real Sociedad – FC Barcelona zijn als volgt: 4.80 bij een gelijkspel en 1.41 bij een overwinning van FC Barcelona.

Overtuigend kampioen

FC Barcelona werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen van Spanje. De Catalanen stonden na 38 wedstrijden met 93 punten bovenaan. Het verschil met de nummer twee Atlético Madrid bedroeg 14 punten. Barcelona won in totaal 28 keer tegenover negen gelijke spelen en één nederlaag. Dat Barça vorig seizoen makkelijk het net wist te vinden was te zien aan het doelsaldo van +70. Het had 99 goals voor en 29 goals tegen. Een extra Real Sociedad – FC Barcelona tip is dan ook dat Barcelona in beide helften scoort. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.75.

Barcelona is het seizoen uitstekend begonnen, de eerste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen. Het won van Alavés (3-0), Valladolid (0-1) en Huesca (8-2). Barça is dus ook dit seizoen weer een grote kanshebber op de landstitel. Voorspellen dat FC Barcelona landskampioen wordt heeft een quotering van 1.55.

Onderlinge resultaten

Real Sociedad en FC Barcelona speelden in totaal maar liefst 146 keer eerder tegen elkaar (vanaf 1928 tot nu). De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Barcelona met 82 overwinningen. Sociedad won 32 keer en het werd 32 keer een gelijkspel.

FC Barcelona won de laatste vijf keer van Real Sociedad. De laatste zege van Sociedad dateert van 9 april 2016. Het won toen thuis met 1-0 van de Catalanen.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Real Sociedad zijn Jon Guridi (spierblessure), Diego Llorente (enkelblessure), Willan José (gescheurde spiervezel), Adnan Januzaj (knieklachten), Sandro Ramírez (opgerekte enkelbanen) en Martín Merquelanz (knieblessure) niet inzetbaar.

Bij FC Barcelona kan men geen beroep doen op Denis Suárez (spierblessure) en Sergi Samper (verstuikte enkel).

Real Sociedad – FC Barcelona tip

FC Barcelona is het seizoen uitstekend begonnen en zal zo min mogelijk steken willen laten vallen. Sociedad heeft de onderlinge geschiedenis niet in het voordeel en beschikt daarnaast over een mindere selectie. De beste Real Sociedad – FC Barcelona tip is dan ook dat FC Barcelona wint, met een quotering van 1.41 bij Toto.

Real Sociedad – FC Barcelona La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Sociedad: 6.10
Gelijkspel: 4.80
Winst FC Barcelona: 1.41