18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zeven aanbieders geraakt door Noorse betalingsblokkade

Tim Giesbers

De Noorse wedautoriteit Lottstift heeft de banken in het Scandinavische land opgeroepen om transacties van drie online aanbieders te blokkeren. Met deze drie bedrijven erbij komt het totale aantal van bedrijven met geblokkeerde transacties door de Lottstift op zeven.

Blokkades

Vorige maand besloot de Noorse overheidsorganisatie om zowel buiten- als binnenlandse banken de opdracht te geven om transacties van Noorse bankaccounts naar Firstclear Limited (een dochterbedrijf van Kindred Group), Lucky Dino Gaming en Dreambox Games tegen te houden.

Lucky Dino Gaming is actief onder een licentie van de Malta Gaming Authority. Dreambox Games is gelicenseerd door de Estische Tax and Customs Board. De eerdere vier blokkades werden opgelegd aan Betsson, Cherry’s Co-Gaming, Gaming Innovation Group en L&L Europe Players Ltd, dat actief is in Malta en het Verenigd Koninkrijk.

Toestemming

“Weddenschappen aanbieden zonder licentie is in Noorwegen niet toegestaan”, aldus een woordvoerder van de Lottstift. “Norsk Tipping en Norst Rikstoto zijn de enige twee wedkantoren met officiële toestemming om online weddenschappen aan te bieden in Noorwegen. In de Noorse wetgeving staat duidelijk vermeld dat het niet toegestaan is om betalingen te faciliteren voor wedkantoren zonder licentie.”