18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

EK 2021: Voorbeschouwing, favorieten en wedtips alle Groepen

Cas Geleijnse

Het EK staat dan nu echt voor de deur. Alle selecties zijn bekend. Tijd om vooruit te gaan blikken op het toernooi. Hier kijken we in het bijzonder naar de favorieten per groep, maar ook de favorieten voor de eindzege komen voorbij. We kijken ook naar een aantal duels, daarnaast pikken we er een aantal bijzondere weddenschappen uit.

In dit artikel lees je de beste tips en quotes voor het wedden op de groepen van EK 2021.

Groep A

Groep A bestaat uit Italië, Zwitserland, Turkije en Wales. Italië is de grote favoriet van deze poule. De bookmakers geven de Italianen een quote van 1.56 voor groepswinst. Je hebt ook de weddenschap waarbij je inzet dat een land zich plaatst voor de volgende ronde; dus je wint deze weddenschap ook als een land tweede in de groep wordt. Zwitserland en Turkije hebben allebei een quote van 1.57 bij deze weddenschap. Dat belooft dus een spannende strijd te worden.

De tip voor Groep A is om in te zetten op winst van Italië in hun openingswedstrijd. De ploeg van Roberto Mancini zal sterk willen beginnen tegen Turkije. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.53.

Groep B

Deze poule bestaat uit België, Denemarken, Finland en Rusland. De Belgen zijn uiteraard favoriet in deze groep. Wedden op onze zuiderburen als groepswinnaar heeft een quotering van 1.66. België opent tegen Rusland. Het is een wedstrijd die de Belgen moeten kunnen winnen; de quotering voor wedden op winst van België heeft een quote van 1.64 bij Toto.

De tip voor Groep B is om in te zetten op België als groepswinnaar. De Belgen maken met deze tegenstanders grote kans om alle duels te winnen; de quotering van 1.66 is ook nog eens best winstgevend.

Groep C

Groep C is de groep van het Nederlands elftal. De tegenstanders zijn Oostenrijk, Noord-Macedonië en Oekraïne. Met een quotering van 1.37 is Nederland de grote favoriet voor groepswinst. Oranje speelt alle drie de groepswedstrijden in Amsterdam.

De kwaliteit van het team van Frank de Boer is al beter dan de tegenstanders, dus samen met het thuispubliek moeten alle wedstrijden gewonnen kunnen worden. De tip: wed op een overwinning in alle drie de groepsduels. Combineer je deze weddenschap, dan heb je een quotering van 2.80.

Groep D

Kroatië, Tsjechië, Engeland en Schotland zijn de landen uit Groep D. De Engelsen zijn de te kloppen ploeg in deze poule. Wedden op groepswinst van de Three Lions krijgt van de bookmakers een quote van 1.39. WK-finalist Kroatië krijgt slechts een quotering van 4.05 bij wedden op groepswinst.

De tip voor deze groep is wedden op de wedstrijd Engeland – Kroatië. Dit is dé kraker uit groep D. Wij raden je aan om in te zetten op winst van Engeland in dit duel. Deze weddenschap krijgt een quotering van 1.73 bij Toto.

Groep E

Groep E bestaat uit Polen, Slowakije, Spanje en Zweden. De Spanjaarden zijn favoriet voor de groepswinst: wedden op Spanje als groepswinnaar heeft een quotering van 1.33. De strijd om de tweede plaats in deze poule lijkt ontzettend spannend te gaan worden. Het verschil tussen Polen en Zweden is heel klein.

De tip is om te wedden op de weddenschap ‘Zweden door naar de volgende ronde’. De bookmakers geven deze weddenschap een quotering van 1.44. Je kunt ook wedden op ‘Polen door naar de volgende ronde‘, dit heeft een quotering van 1.40.

Groep F

Groep F is de poule des doods van dit EK. De groep bestaat uit Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. De bookmakers zien heel weinig verschil tussen Frankrijk en Duitsland. De Duitsers zijn heel licht de favoriet bij de bookmakers, met een quotering van 2.33 bij wedden op groepswinst. Frankrijk krijgt hiervoor een quotering van 2.34, het verschil tussen beide ploegen is dus ontzettend klein. Portugal heeft een quote van 4.35 bij groepswinst. Voor de landen uit deze groep is het dus erg prettig dat de beste nummers drie uit de poules ook doorgaan naar de volgende ronde, al wordt het een uitdaging om bij die beste nummers drie te komen.

De tip in deze poule is wedden op Duitsland of Frankrijk als groepswinnaar. Het onderlinge duel tussen deze twee landen zou zomaar eens bepalend kunnen zijn voor de eindstand in Groep F.

Favorieten

De bookmakers zien Frankrijk als de grote favoriet voor de eindoverwinning. De Fransen krijgen een quotering van 5.55. Engeland (5.80), België (6.90), Duitsland (8.30) en Spanje (8.50) zijn de andere favorieten voor het EK. Het Nederlands elftal zit dus niet bij de topfavorieten. Oranje krijgt een quotering van 12.75 bij de bookmakers.

Andere weddenschappen

Er zijn ontzettend veel weddenschappen die je kunt aangaan voor dit EK. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op welk land de meeste doelpunten maakt in het toernooi. Spanje is bij deze weddenschap favoriet, met een quotering van 5.00. Je kunt ook wedden op het totale aantal doelpunten tijdens het gehele Europese kampioenschap. Wedden op minstens 130 goals tijdens het EK krijgt een quote van 2.10 bij Toto.

Er zijn nog veel meer weddenschappen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de topscorer van het toernooi of op de wedstrijd waarvan jij denkt dat het de finale gaat worden. Kijk vooral bij de bookmakers voor allerlei verschillende weddenschappen voor het EK.