18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Max Verstappen Formule 1 2021

Bob Ligthart

Het coronavirus zorgde voor een vreemd en volgepropt seizoen in 2020. Maar belangrijker, er werd geracet. Vorig jaar begon de Formule 1 op 5 juli met de GP van Oostenrijk. Liberty Media en de FIA hopen dat het seizoen in 2021 wat normaler verloopt. De start vindt plaats op 28 maart in Bahrein. Kan Max Verstappen het dit jaar echt spannend maken, of is Mercedes weer oppermachtig? In dit artikel beschouwen we voor op het aanstaande seizoen van de Formule 1 en geven we tips die helpen bij het wedden op Max Verstappen.

Hoe ziet het komende Formule-1 seizoen eruit?

Dit seizoen staan er 23 GP’s op het programma, maar het blijft natuurlijk de vraag of alles ook normaal verloopt. De vierde Grand Prix op de kalender zou in Vietnam plaatsvinden, maar deze wordt nu in Portugal verreden op het circuit van Portimão. De GP van Australië is vanwege de coronamaatregelen qua datum al verplaatst, namelijk naar 21 november.

Als we naar 5 september kijken op de kalender, zien we iets moois. Voor het eerst in 36 jaar keert de Nederlandse GP namelijk terug op de F1-kalender. De race in Nederland vindt plaats op het vernieuwde Circuit van Zandvoort, wat voor Max Verstappen dus een thuiswedstrijd is. Of dit ook voor publiek is moet nog blijken. Als alle 23 races van de kalender kunnen worden verreden, dan is dit het langste F1-seizoen ooit.

Verstappen in 2020

Het lukte Verstappen vorig jaar helaas niet om het erg spannend te maken. Lewis Hamilton moest de eerste race vorig jaar aan Valtteri Bottas laten, maar daarna won hij er vier op rij. Hiermee was de toon gezet en Hamilton domineerde het seizoen. Verstappen sloeg in de vijfde race voor het eerst toe. Op Silverstone pakte hij zijn eerst zege. Daarna moest de Nederlander lang wachten op zijn tweede overwinning, want die kwam pas in de laatste Grand Prix. In Abu Dhabi was Verstappen de snelste, waardoor hij het seizoen wel in stijl afsloot.

Verstappen eindigde het seizoen met 214 punten op de derde plek, achter de Mercedessen. Hamilton reed 347 punten bij elkaar en Bottas eindigde net boven onze landgenoot met 223 punten.

Interessante wintertest

Verstappen is natuurlijk de grote uitdager ten opzichte van Mercedes. Het is alleen de vraag of dit het seizoen is waarin hij het echt spannend gaat maken. De voortekenen zijn goed. Mercedes kende een zware wintertest, want het kwam niet aan het aantal rondes van de andere teams. Daarnaast was het team niet snel genoeg en de wagens vrij onbestuurbaar.

Deze problemen had Red Bull vorig seizoen, maar deze lijken nu opgelost. Als de problemen bij Mercedes aanhouden en de wagen van Red Bull zo goed blijft presteren, kan het nog weleens heel interessant worden.

Nieuwe teamgenoot

Sinds het vertrek van Daniel Ricciardo heeft Verstappen geen teamgenoot meer gehad die hem kon pushen. De Nederlander was veel beter dan Pierre Gasly en Alexander Albon, wat niet gunstig is. Dit seizoen is Sergio Pérez de nieuwe coureur bij Red Bullen en de verwachting is dat hij Verstappen wel kan pushen. Gasly en Albon hadden soms te maken met een lastig bestuurbare Red Bull, maar nu die problemen weg lijken te zijn kan het ook een mooi seizoen voor Pérez worden. De Mexicaan eindigde vorig seizoen als nummer vier, dus slechts één plek onder Verstappen. Hij deed dit bij het team van Racing Point.

Wedden op Max Verstappen Formule 1 2021

Winnaar GP Bahrein

Zoals genoemd zijn de voortekenen erg goed voor Red Bull. Het kan zijn dat Mercedes in het seizoen groeit, maar voor nu lijkt Verstappen de beste papieren te hebben voor de eerste race. Een zege van Verstappen in Bahrein levert momenteel een quotering van 2.40. Hij is daarmee ook volgens de bookmakers de favoriet, want Hamilton is zijn grootste concurrent met een quote van 2.60. Bottas (5.75) en Pérez (8.20) zijn ook niet heel ver weg, maar daarna ontstaat er een groot gat in de quotes. Ricciardo wordt namelijk als vijfde grootste favoriet gezien met een quote van 26.50.

De tip is ook om op Verstappen te wedden in de GP van Bahrein, want de voorbereiding is erg sterk vergeleken met de concurrenten van Mercedes. Dit zou ook een mooie aanzet kunnen zijn om er een spannend seizoen van te maken.

Winnaar Formule 1 2021

Waar het Verstappen vorig jaar niet lukte om Hamilton goede concurrentie te bieden, lijkt dat dit jaar wel te lukken. De Nederlander zal aan het begin van het seizoen het verschil moeten maken en vanuit daar de voorsprong moeten vasthouden. Toch is Mercedes de laatste jaren zo dominant dat Hamilton de favoriet blijft. De problemen uit de voorbereiding zullen deels verholpen kunnen worden, waardoor de Brit hoogstwaarschijnlijk toch weer een manier weet te vinden om de sterkste te blijven.

Ondanks de verschillen in de voorbereiding is de voorspelling dat Hamilton uiteindelijk toch zijn achtste titel pakt. Deze tip heeft op dit moment een quote van 1.43. Als je toch denkt dat Verstappen zijn eerste titel pakt, levert dit een quotering van 3.65 op. De bookmakers schatten zijn kansen daarmee hoger in dan die van Bottas (13.00)

Er is ook een weddenschap waarbij je kunt inzetten op de winnaar van de Formule 1, terwijl Hamilton is uitgesloten. Dan is Verstappen de duidelijke favoriet met een quote van 1.73. Gevolgd door Bottas (4.00) en Pérez (5.30).