18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing en wedtips Super Bowl 2019

Dirk Maas

De Super Bowl, hét grootste sportevenement van Amerika, vindt traditioneel plaats op de eerste zondag van februari. Op die datum spelen de winnaars van de American Conference Final en de National League Conference Final om de Vince Lombardi Trophy.

American Football is in de Verenigde Staten één van de populairste sporten waarop gewed wordt. Europese bookmakers hebben ook oog voor deze tak van sport, zeker wanneer het om een roemrucht evenement als de Super Bowl gaat. In dit artikel komen de voorbeschouwing en wedtips voor de Super Bowl 2019 langs, die op zondag 3 februari (Nederlandse tijd: maandag 4 februari, 00.30 uur tot 05.00 uur) gespeeld wordt tussen de New England Patriots en Los Angeles Rams.

Op recordjacht

In 2019 wordt de 53e editie van de Super Bowl afgewerkt. Eén van de succesvolste teams in de geschiedenis van de Super Bowl is New England Patriots. De Patriots speelden het vaakst om de Vince Lombardi Trophy (11x) en wonnen de Super Bowl vijf keer. Ook dit jaar staan de New England Patriots in de finale van de Super Bowl. Bij winst evenaren ze recordhouder Pittsburgh Steelers.

Tegenstander in de Super Bowl zijn de Los Angeles Rams. Voor de Rams wordt het de vierde Super Bowl-eindstrijd. In 2000 werd de enige eindzege behaald (toen nog onder de naam St. Louis Rams). In 2002, destijds ook St. Louis Rams geheten, waren de Patriots met 20-17 te sterk voor de Rams.

Voor de Patriots is het hun derde Super Bowl-eindstrijd in successie. Het is daarom niet verwonderlijk dat zij de grote favoriet bij de bookmakers zijn voor de winst. Wedden op New England Patriots als winnaar van de Super Bowl is gequoteerd op 1.72 bij Toto. Voorspellen dat de Los Angeles Rams de Super Bowl veroveren, heeft bij Toto een quotering van 2.15.

Doorgewinterde prijzenpakkers versus jonge talentvolle garde

De strijd tussen de Patriots en de Rams is een duel tussen de doorgewinterde prijzenpakkers en de jonge talentvolle garde. Patriots-coach Bill Belichick (66 jaar) won 5 keer de Super Bowl, telkens met de New England Patriots. Sean McVay (33 jaar), coach van de Los Angeles Rams, wordt als één van de meest innovatieve coaches van de National Football League (NFL) gezien.

Daarnaast speelt er de strijd tussen de quarterbacks Jared Goff (24 jaar, Los Angeles Rams) en Tom Brady (41 jaar, New England Patriots). Als spelverdelers en leiders van de aanvallende teams weten zij de aandacht op zich gericht. Brady’s erelijst is ontzagwekkend, met onder meer de meeste Super Bowl-zeges als quarterback en de meeste Super Bowl Most Valuable Player Awards. Ook heeft Brady het record in handen wat betreft meeste Super Bowl-deelnames.

Goff maakte indruk tijdens de NFL-play-offs door met zijn verre passes zijn medespelers in staat te stellen een touchdown te scoren. Toto biedt de wedmogelijkheid ‘Goff gooit voor meer dan 300 yards & LA Rams winnen de Super Bowl’. Deze weddenschap is gequoteerd op 4.25. Op Tom Brady is dezelfde weddenschap van toepassing: ‘Brady gooit voor meer dan 300 yards en New England Patriots winnen de Super Bowl’ heeft een quotering van 3.00. Dat de quotering van Brady lager is, valt te billijken: Brady presteert dit seizoen constanter dan Goff.

Wedden op het scoren van een touchdown

Er zijn verschillende manier van scoren in het American football. De primaire manier is het scoren van een touchdown. Een touchdown levert zes punten op.

De onbetwiste koning van de touchdowns is Todd Gurley. Deze speler van Los Angeles Rams is de laatste twee NFL-seizoenen het succesvolst in het scoren van touchdowns. In 2017/18 voerde hij de ranglijst aan met 19 touchdowns. Dit seizoen scoorde de running back 21 touchdowns.

Voorspellen dat Todd Gurley een touchdown scoort in de Super Bowl is gequoteerd op 1.65 bij Toto. Wedden op ‘Gurley scoort twee of meer touchdowns’ heeft een quotering van 4.00. De wedoptie ‘Gurley scoort touchdown en LA Rams winnen de Super Bowl’ kent een quotering van 2.65. Een andere wedoptie is ‘1e score van de wedstrijd: Touchdown Los Angeles Rams’. Deze wedmogelijkheid is gequoteerd op 2.60.

Handicap wedden en marge overwinning

De populairste en zeker de meest traditionele manier van wedden bij American football-wedstrijden is ‘point spread’, in Europa beter bekend als handicap wedden. Bij deze vorm van wedden geef je een team een virtuele achterstand of voorsprong.

Handicap wedden valt zeker aan te raden bij het wedden op de Super Bowl. De Patriots wonnen van 5 van hun 6 laatste duels met een ruime marge, telkens met minimaal 7 punten verschil. De Rams zegevierden in hun laatste 4 wedstrijden, waarvan de laatste 2 met een verschil van respectievelijk 8 en 3 punten.

Voorspellen dat de Patriots met een verschil van 7-12 punten winnen heeft een quotering van 6.00 bij Toto. Wedden op de Patriots winnen met een verschil van 1-6 punten is gequoteerd op 4.25. De quotering van 4.25 is ook van toepassing op de weddenschap ‘Los Angeles Rams winnen met verschil 1-6 punten’.

Voorspellen dat de LA Rams met een virtuele achterstand van 3.5 punt alsnog winnen van de Patriots heeft een quotering van 2.70. Wedden op New England Patriots winnen met handicap 2.5 is gequoteerd op 2.50. Een combinatieweddenschap van handicap wedden en totaal punten behoort tevens tot de mogelijkheden. Voorspellen dat Los Angeles Rams met handicap 0.5 winnen & minder dan 59.5 punten in totaal heeft een quotering van 3.25. Wedden op New England Patriots winnen met handicap +0.5 & meer dan 59.5 punten heeft een quotering van 3.50.

Voorbeschouwing en tip New England Patriots – Los Angeles Rams

Het voordeel voor de New England Patriots-spelers is dat ze weten hoe het is om de Super Bowl te spelen. Voor de Los Angeles Rams-spelers is het spelen van de Super Bowl een geheel nieuwe ervaring.

Wat pleit voor de Rams, is dat ze dit NFL-seizoen meer overwinningen boekten en minder nederlagen leden (score van 13 zeges en 3 nederlagen) ten opzichte van de Patriots (11 zeges en 5 verliespartijen).

De Rams hebben de mogelijkheden om Tom Brady te neutraliseren. Met spelers als Aaron Donald en Ndamukong Suh kan dat. De Patriots zijn niet onklopbaar, zoals de Philadelphia Eagles in de Super Bowl van 2018 bewezen. Wedtip: Los Angeles Rams winnen de Super Bowl met handicap +2.5, bij Toto gequoteerd op 1.90.