18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voetbalcompetities waar je nog op kunt wedden ondanks Corona

Maurice Krabbendam

Om de verspreiding van het Coronavirus in te perken, zijn vertrouwde voetbalcompetities zoals de Eredivisie, Premier League en Bundesliga voorlopig stilgelegd. Zoek je als wedder een alternatief, dan kun je op dit moment – maandag 16 maart 2020 – nog uitwijken naar een redelijk aantal buitenlandse competities. Een overzicht van voetbalcompetities waarop nog gewed kan worden, ondanks Corona.

Wij zullen de komende periode een selectie maken uit het voetbal dat nog doorgaat, en hiervoor voorbeschouwingen plaatsen. Houd de site dus in de gaten voor alternatieve wedtips in deze bijzondere periode.

Update donderdag 19 maart. Zojuist is besloten dat ook de Turkse Süper Lig komt stil te liggen. Hetzelfde geldt voor de hieronder in meer detail besproken Engelse National League en Russische Premier League.

Turkije: Süper Lig

Update: Op donderdag 19 maart werd besloten om ook het voetbal in Turkije stil te leggen.

In het weekend van 14 en 15 maart ging het voetbal in de Turkse Süper Lig gewoon door. Sergen Yalçın, de trainer van Beşiktaş, verklaarde afgelopen weekend na de topper tegen Galatassaray (0-0) nog: Turkije is momenteel een van veiligste landen ter wereld”, een mentaliteit die wel aangeeft dat men in Turkije het voetbal niet zomaar stil gaat leggen. Overigens wordt er wel zonder publiek gespeeld.

Er zijn nog 8 speelronden te gaan in de Süper Lig, waarin Trabzonspor en Istanbul Basaksehir – die afgelopen weekend ook gelijk speelden – de koppositie delen. Galatasaray en Sivasspor staan nog dichtbij genoeg om het spannend te maken.
Voor veel mensen zijn de Turkse clubs best bekend, en er zijn ook redelijk wat Nederlandse spelers actief. Daarmee is dit een van de meest logische alternatieven om onder de huidige omstandigheden op te wedden. Wij zullen regelmatig voorbeschouwingen plaatsen op de Süper Lig zolang de andere competities stilliggen.

Liefhebbers kunnen ook nog gaan voor weddenschappen op lagere divisies, zoals de 1. Lig en 2. Lig, waarin ook wordt doorgespeeld.

England: National League

We kennen allemaal de Premier League, Championship, League One en League Two als de vier bovenste lagen van het Engelse voetbal. Deze liggen door het Coronavirus allemaal stil. Maar in de National League (ook wel Conference National genoemd), het eerstvolgende niveau in de Engelse voetbalpiramide, wordt deels nog gespeeld. Afgelopen weekend ging een aantal duels niet door, maar bij Notts County – Eastleigh werd zelfs nog voor bijna 5.000 man publiek gevoetbald.

Niet alle betrokkenen zijn blij met de gang van zaken, maar vooralsnog wordt er dus deels verder gespeeld in een competitie die voor de voetbalkenner best nog veel bekende clubnamen herbergt. Yeovil Town, Hartlepool United, Barrow en Chesterfield komen uit in de competitie die formeel als amateurdivisie te boek staat, maar waarin veel clubs op professionele basis opereren.

Ons advies is om goed het specifieke nieuws omtrent wedstrijden te volgen bij het wedden op de National League. Een voorbeeld: op dinsdag 17 maart staat vijf midweekse wedstrijden gepland, waarvan er op dit moment twee zijn afgelast.

Rusland: Premier League

Clubs uit Moskou mogen bij thuiswedstrijden slechts 5.000 fans toelaten, verder wordt er ‘gewoon’ gevoetbald in de Russische Premier League. Dat betekent dat je ook volop kunt wedden op duels van bekende clubs als Zenit St. Petersburg, Lokomotiv, Spartak en CSKA Moskou, Krasnodar en Rostov.

Op zondag 22 maart staat met CSKA – Zenit bijvoorbeeld al een interessant duel op het programma, waarbij de thuisploeg strijdt voor een Europees ticket. Zenit is met 9 punten voorsprong op nummer twee Lokomotiv koploper, en lijkt af te stevenen op de titel.

Overige competities: o.a. Oekraïne, Brazilië en Australië spelen door

Sla bij jouw online bookmaker op dit moment de kalender open, en je ziet dat er nog veel meer voetbal wordt gespeeld dan dat wat we hier al hebben benoemd. Een greep uit de landen waar op dit moment nog op topniveau wordt gevoetbald, en waar je dus ook op kunt wedden: Argentinië, Brazilië, Chili, Oekraïne, Australië, Kameroen, Ghana en Bahrein.

Tip: check altijd de stand van zaken

Tot slot nog een tip voor het wedden op deze alternatieve voetbalcompetities tijdens Corona. Het zou natuurlijk kunnen voorkomen dat sommige competities alsnog deels of helemaal worden stilgelegd na plaatsing van dit artikel. Wil je wedden op een duel, check dan even het laatste nieuws om te zien wat de stand van zaken qua doorgaan is.

Eventueel geplaatste weddenschappen bij online bookmakers worden bij een afgelasting normaliter nietig verklaard. Je krijgt dan dus je inleg terug. Lees hiervoor wel zelf even de voorwaarden na bij je wedkantoor. Als een wedstrijd officieel is afgelast, zal deze normaliter gelijk uit het aanbod van de bookmaker worden verwijderd, waardoor je er niet meer op kunt wedden. Hierdoor is de kalender bij online bookmakers meteen ook een handige plek om te zien wat er allemaal nog doorgaat.