18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Spelinspektionen weert tien aanbieders van Zweedse markt

Tim Giesbers

De Zweedse kansspelautoriteit Spelinspektionen heeft een dwangsom opgelegd aan tien kansspelaanbieders die zich zonder vergunning op Zweedse consumenten richten. Deze bedrijven moeten zo snel mogelijk hun 45 merken van de Zweedse kansspelmarkt verwijderen.

Zij hebben zich namelijk volgens de toezichthouder schuldig gemaakt aan het aanbieden van producten in de Zweedse taal en betalingen in Kronen, evenals marketing richting lokale klanten, zowel rechtstreeks als via gelieerde ondernemingen.

Boetes

Van de tien zijn er zes bedrijven met een hoofdkantoor op Curaçao en twee uit zowel Cyprus als Malta. Sinds december 2019 heeft de Spelinspektionen in totaal 21 aanbieders de opdracht gegeven te stoppen met het benaderen van Zweedse consumenten.

De toezichthouder maakte in december vorig jaar bekend activiteiten zonder vergunning aan te willen pakken. Hierbij is de eerste stap het bevel om de markt te verlaten. Wie dit niet doet, krijgt boetes opgelegd en als dit de aanbieder niet afschrikt, gaat de zaak over naar de politie.

Transacties

De Spelinspektionen kan ook gerechtelijke bevelen aanvragen om betalingsdiensten te verhinderen om transacties voor deze sites te verwerken. Het uiteindelijke doel moet zijn dat alleen bedrijven met een licentie in Zweden zich richten op consumenten in het land.