18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Oostenrijkse autoriteiten vallen zeventien illegale gokhuizen binnen

Tim Giesbers

De Oostenrijkse politie heeft eerder deze week in opdracht van het ministerie van Financiën een gecoördineerde reeks invallen uitgevoerd. Het ging hier om zeventien vermoedelijk illegale goklocaties, waarvan er zestien in gebruik bleken te zijn en vervolgens werden gesloten.

De locaties werden beschreven als bars en restaurants, die verbonden zijn met wat de autoriteiten een ‘bijna perfect waarschuwingssysteem’ noemden. Dit was dan ook de reden om de invallen gelijktijdig uit te voeren. Zo kon een locatie niet een andere waarschuwen.

Toegang

De meeste locaties bevinden zich op geheime plekken zoals gesloten steegjes, met persoonlijke toegangscontrole, zegt het ministerie. Toegang tot de locaties werd vrijwillig verleend aan de politie. Hierdoor was het voor de politie niet noodzakelijk om de toegang te forceren.

Op zestien van de zeventien locaties werden door de agenten illegale speelautomaten aangetroffen. In vijf gevallen ging het zelfs om vastgeschroefde apparaten, waardoor de brandweer moest komen om deze van de vloer te verwijderen.

Onderzoek

Het ministerie van Financiën zegt dat de operatie werd voorafgegaan door intensieve vooronderzoeken en evaluaties. De mensen die achter de schermen verantwoordelijk zijn voor deze locaties worden nog gezocht terwijl een volledig onderzoek gaande is.

Gernot Blümel, minister van Financiën, is zeer content. “De opbrengst van deze invallen is indrukwekkend. In totaal werden 91 apparaten in beslag genomen en afgevoerd door de politie. Ik feliciteer de collega’s van de politie met deze slag tegen de gokmaffia en met hun professionele werk.”