18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Leon House komt met ‘eerste online verslavingsbehandeling’

Tim Giesbers

Leon House, een Brits verslavingscentrum voor mensen met wedgerelateede problemen, heeft de lancering aangekondigd van AnonyMind. Dit is een nieuwe dienst waarvan wordt beweerd dat het ‘s werelds eerste online 24/7-platform voor de behandeling van een gokverslaving is.

Het platform is ontwikkeld in samenwerking met Cognacity, een gespecialiseerde aanbieder van behandelingen voor geestelijke gezondheid en tegen verslavingen. Ook het onafhankelijke adviesbureau voor het minimaliseren van gokschade, EPIC Risk Management, werkte mee.

Consultants

AnonyMind biedt alle gebruikers onpartijdige en anonieme psychiatrische beoordelingen en identificeert mogelijke grote problemen voordat de behandeling wordt gestart. Leon House zegt te gaan werken met meer dan 120 consultants, binnen een groeiend netwerk van psychiaters en psychologen.

Alle gebruikers die contact opnemen met het platform krijgen een persoonlijk behandelingspad. Dit zou alleen online kunnen zijn via het AnonyMind-platform, maar ook fysiek bij de kliniek van Leon House zelf. Daarnaast zullen professionals van zowel Leon House als AnonyMind workshops geven over mentale gezondheid.

Toezegging

De recente toezegging van 100 miljoen pond van vijf leden van BGC aan GambleAware toont aan dat de Britse kansspelindustrie zich echt inzet om problematische wedders te helpen en te ondersteunen”, vertelt Chris Metcalf, algemeen directeur van Leon House.

“Nu, met de lancering van AnonyMind, kunnen deze zelfde aanbieders voor de allereerste keer gratis en anonieme 24/7 professionele counseling aanbieden aan hun spelers via videogesprekken en een fysieke behandeling in Leon House mocht dit nodig zijn.”