18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BGC-leden betalen 111 miljoen euro tegen problematisch wedden

Tim Giesbers

De Britse Betting and Gaming Council (BGC) heeft bekendgemaakt dat haar vijf grootste leden 100 miljoen pond (omgerekend 111,4 miljoen euro) zullen besteden aan het verbeteren van de behandeling van problematische wedders in het Verenigd Koninkrijk.

Bet365, GVC Holdings, Paddy Power Betfair, Sky Betting and Gaming en William Hill zijn die vijf grootste leden. Zij verstrekken dit geld aan GambleAware, dat ervoor gaat zorgen dat het geld mensen bereikt die behoefte hebben aan begeleiding en behandeling.

De kansspelaanbieders gaven eerder al geld aan onderzoek, onderwijs en behandeling. Eerder vertelden ze al dit bedrag te willen verhogen van 0,1 procent tot 0,25 procent van de jaaromzet in 2020. Daarna naar 0,5 procent in 2012, 0,75 procent in 2022 en 1 procent in 2023.

Vastberadenheid

“Als instantie die de gereguleerde kansspelindustrie vertegenwoordigt, streven we ernaar onze normen op te voeren”, vertelt Michael Dugher, CEO van BGC. Volgens hem kan de organisatie meer stappen ondernemen met een grotere financiering.

“Deze laatste financieringstoezegging is nog meer een bewijs van de vastberadenheid van de industrie om de kwaliteit en behandeling van problematische wedders te verbeteren. En van de gretigheid van onze leden om er zo snel mogelijk mee om te gaan.”

Staatssecretaris

Matt Hanock, staatssecretaris van Gezondheid, was ook blij met het nieuws en hij zegt dat de verdere stappen van de vijf aanbieders om de behandeling en voorziening voor problematische wedders te ondersteunen, zorgen voor een betere omgang met kansspelen.

Hancock voegt toe: “Ik heb uit de eerste hand gezien hoe problematisch wedden de mentale gezondheid van mensen kan schaden en het leven van de mensen om hen heen kan beïnvloeden. Ik ben vastbesloten kwetsbare mensen te beschermen tegen de gevolgen.”