18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Laatste seizoen Game of Thrones: prooi voor wedders

Tim Giesbers

Aanstaande zondag wordt het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones gelanceerd op de Amerikaanse betaalzender HBO. De die-hard fans moeten afscheid gaan nemen van de serie die al sinds 2011 wordt uitgezonden. Gezien de populariteit van de serie worden er ook veel weddenschappen geplaatst op de serie. Daar werpen we een blik op.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks van George R.R. Martin, maar inmiddels heeft de serie de boeken ingehaald. Martin is nog bezig met de boeken maar de serie is er al voorbij, waardoor het einde van de verhalen nu in de serie bekend gaat worden, maar nog niet in boeken te lezen is.

Wie wordt de machtigste?

Juist daardoor wordt er ook veelvuldig gewed op allerlei mogelijke eindes van de serie. Grotendeels draait Game of Thrones over wie op de IJzeren Troon plaatsneemt. Wie op deze troon zit is namelijk de facto de baas over het gehele continent Westeros. Er wordt dus ook gewed op wie aan het einde van seizoen 8 de machtigste is van alle personages.

Momenteel is Bran Stark koploper bij de bookmakers, met een quote van 1.83. Hij wordt gevolgd door zijn zus Sansa die gequoteerd wordt op 6.00 en daarna volgt hun halfbroer Jon Snow met een quote van 6.50. Outsiders zijn Petyr Baelish en Tyrion Lannister met quotes van 8.00 en Daenerys Targaryen met een quote van 9.00.

Draken en de dood

Die laatste staat ook bekend omdat ze veel draken tot haar beschikking heeft in veel gevechten. De kans is echter dat deze draken het einde van de serie niet halen. Je kunt wedden op de dood van alle draken (1.44) of dat (een deel van) de draken het einde wel halen (2.60). Zodoende gaan de wedkantoren ervan uit dat de draken het niet overleven.

Er is één bepaald aspect van Game of Thrones waardoor de serie extra bekendheid heeft gekregen, maar waardoor bepaalde fans ook af en toe teleurgesteld worden. Er gaan namelijk vaak personages dood. Schrijver Martin heeft er weinig moeite mee om afscheid te nemen van een van zijn personages door ze een gruwelijke dood te laten sterven.

De kans is daarom ook vrijwel 100 procent dat ook in seizoen 8 een van de hoofdpersonen het loodje gaat leggen. Vooral van Cersei Lannister en Euron Greyjoy wordt verwacht dat ze het niet overleven, met een quote van 1.03. Daarna volgen Beric Dondarrion en Jorah Mormont (beiden 1.14).