18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kieran Trippier krijgt forse schorsing voor overtreden wedregels

Tim Giesbers

Kieran Trippier is door de Engelse voetbalbond FA flink op de vingers getikt. De rechtsback van Atlético Madrid en de Engelse nationale ploeg is voor tien weken geschorst en moet ook een boete van omgerekend zo’n 77.000 euro betalen vanwege het overtreden van de wedregels.

Er werd al langer onderzoek gedaan naar het gedrag van de verdediger. In mei werd hij aangeklaagd voor het plegen van zeven overtredingen van de wedregels. Het zou gaan om overtredingen in de tijd van zijn transfer van Tottenham Hotspur naar de Spaanse hoofdstad.

Onderzoek

De afgelopen maanden heeft een onafhankelijke commissie van de voetbalbond onderzoek gedaan en de uitkomst is dat hij volgens hen vier van de zeven overtredingen heeft begaan. Het is echter niet geheel duidelijk wat Trippier verkeerd zou hebben gedaan.

Voetballers mogen geen weddenschappen afsluiten op hun sport. Daarnaast is het ook niet toegestaan om vertrouwelijke informatie te verschaffen aan derden om hen te helpen bij het plaatsen van weddenschappen. Het is aannemelijk dat het rond die laatste situatie is misgegaan.

Er gaan geruchten de ronde dat Trippier zich in een WhatsApp-groepsgesprek heeft uitgelaten over de op handen zijnde overgang naar Atlético. Op basis van die informatie zouden vrienden van de 30-jarige international hebben ingezet op die specifieke transfer.

Hoorzitting

Trippier zelf houdt vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Hij heeft dan ook bij de FA aangedrongen op een hoorzitting, waarop hij zijn verhaal kan doen. Voorlopig mag hij de komende twaalf duels van Atlético niet in actie komen. Op 1 maart kan hij in principe voor het eerst weer spelen.