18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Boxing Day 2020: Systeemweddenschap duels Premier League

Bob Ligthart

In Nederland maken we ons op voor kerst, maar in Engeland doen ze dat voor Boxing Day. Met zes Premier League-duels belooft het een mooie Tweede Kerstdag te worden. Systeemweddenschappen zijn erg interessant op een dag als deze en in dit artikel leggen we uit hoe je deze systeemweddenschappen het beste kan toepassen.

Wat is Boxing Day?

De naam Boxing Day komt van de eeuwenoude traditie om werknemers op de dag na kerstmis een kerstdoos, oftewel ‘Christmas-box’ te geven. Hier zat dan een geschenk of geld in. Tweede Kerstdag is in Engeland een geschenk op zich voor voetballiefhebbers, want dan staan er ieder jaar veel wedstrijden gepland. In veel landen krijgen de voetballers juist rust in de tijd rond Kerst en Oud en Nieuw, maar in Engeland wordt deze periode helemaal volgepland.

Wedstrijden Boxing Day 2020

Dit jaar staan er zes wedstrijden op het programma tijdens Boxing Day. Leicester City en Manchester United trappen de dag om half twee af. De latere middagwedstrijden zijn Fulham – Southampton en Aston Villa – Crystal Palace. In de avond dendert Boxing Day gewoon door, want om half zeven gaat de Londense derby tussen Arsenal en Chelsea van start. Na dit topaffiche zijn er nog twee duels: Manchester City – Newcastle United en Sheffield United – Everton.

Wat is een systeemweddenschap?

De enkelvoudige weddenschap is de meest gebruikelijke manier van wedden, maar er zijn nog veel meer verschillende manieren waarop je een weddenschap kunt afsluiten. Combinatieweddenschappen zijn namelijk ook een optie. Hierbij plaats je een weddenschap met verschillende voorspellingen. Al de quoteringen van die voorspellingen worden met elkaar vermenigvuldigd, waardoor het winbedrag aanzienlijk kan stijgen. Zo’n combinatieweddenschap neemt risico met zich mee, want al de voorspellingen moeten juist zijn om daadwerkelijk het winbedrag te innen.

De systeemweddenschap lijkt op sommige vlakken zeker op de combinatieweddenschap. Het gaat over meerdere wedstrijden, waarvan de quoteringen met elkaar worden vermenigvuldigd. Systeemweddenschappen hebben alleen wel een groot voordeel. Bij dit soort weddenschappen hoef je niet alle voorspellingen goed te hebben om alsnog een bepaald geldbedrag te winnen. Bij een onjuiste voorspelling daalt het winbedrag wel, maar je bent niet gelijk alles kwijt. Het is ook bij foute voorspellingen nog mogelijk om winst te maken.

Systeemweddenschappen-calculator

Het plaatsen van een systeemweddenschap is wat ingewikkelder dan een enkelvoudige weddenschap. Er zijn veel verschillende uitkomsten, waardoor het lastig is in te schatten wat je winst kan worden. Om dit proces te versnellen en begrijpelijk te maken, kun je onze systeemweddenschappen-calculator gebruiken. Deze calculator toont alle mogelijke uitkomsten van jouw weddenschap. Je moet hiervoor het soort systeem, je inzet en de verschillende quoteringen invoeren.

Systeemweddenschappen Premier League Boxing Day 2020

Boxing Day is een mooie aangelegenheid om op veel wedstrijden of zelfs een hele speeldag in te zetten. Daarom behandelen we hieronder alle duels van 26 december met daarbij de beste wedtips. Aan de hand van die voorspellingen laten we zien welke systeemweddenschappen hier interessant bij zijn.

Leicester City – Manchester United

Tweede kerstdag begint goed met een wedstrijd tussen Leicester en United. The Foxes draaien goed dit seizoen, want ze staan met 27 punten op de tweede plaats. De club uit Manchester doet het ook prima na slecht te zijn gestart. United is opgeklommen naar de derde plaats met 26 punten en het heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Leicester. De nummer drie is al zeven Premier League-duels op rij ongeslagen, terwijl de nummer twee onlangs nog verloor van Everton. Leicester herstelde zich wel door vorige week met 0-2 van Tottenham te winnen. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de tip een gelijkspel is. Deze voorspelling heeft een quote van 3.40.

Aston Villa – Crystal Palace

De thuisploeg liet dit seizoen al een aantal keer zien hoe goed het kan presteren. Toch zakte het wat weg op de ranglijst. Nu is Aston Villa weer bezig aan een opmars door de zeven punten die het in de laatste drie wedstrijden pakte. Crystal Palace deed het beduidend minder in de afgelopen weken, want de club sleepte slechts twee punten binnen in de laatste drie duels. Aston Villa staat momenteel negende en is nog in de buurt van de topclubs. Crystal Palace staat dertiende en lijkt eerder te zakken. De tip voor deze wedstrijd is dat Aston Villa wint en deze voorspelling heeft een quote van 1.91.

Fulham – Southampton

Het lukte Fulham al vier wedstrijden op rij niet meer om te winnen. Het staat hierdoor op de achtiende plaats en dit betekent aan het einde van het seizoen degradatie. Southampton doet het een stuk beter, want het staat zevende in de Engelse competitie. Toch wist deze club ook niet te winnen in de vorige twee weken. Southampton is ondanks die duels toch de duidelijke favoriet en de tip is dan ook dat de uitploeg wint. Deze voorspelling heeft een quote van 2.27.

Arsenal – Chelsea

De Londense derby krijgen we ook nog voorgeschoteld op Boxing Day. Arsenal is bezig met een erg slecht seizoen, waardoor het vijftiende staat in de Premier League. Chelsea speelt wel sterk en staat vijfde. The Blues wonnen maandag nog erg overtuigend met 3-0 van West Ham United. Chelsea staat slechts zes punten achter de koploper Liverpool en het zal de aansluiting willen behouden. De tip is dat Chelsea wint van Arsenal en deze voorspelling heeft een quote van 1.91.

Manchester City – Newcastle United

De thuisploeg is bij dit affiche natuurlijk de torenhoge favoriet. Vandaar dat een zege van City slechts een quote van 1.11 oplevert. De club uit Manchester staat achtste, maar is op de weg terug. Het is inmiddels negen wedstrijden op rij ongeslagen over alle competities. Dinsdag won het nog met 1-4 van Arsenal in de League Cup. Newcastle staat twaalfde en verloor dinsdag in de League Cup van Brentford, wat een deuk in het zelfvertrouwen opleverde. De tip voor Manchester City – Newcastle is: Winst Manchester City, handicap -1. Deze voorspelling heft een quote van 1.35.

Sheffield United – Everton

Everton gaat op Boxing Day op bezoek bij Sheffield United. De uitploeg is bezig met een sterk seizoen. Het staat momenteel op plek vier en het is ook al vier competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Sheffield United speelt dit jaar tegen degradatie. Het staat helemaal onderaan met slechts twee punten uit veertien wedstrijden. De keuze is dan ook snel gemaakt. De tip is dat Everton wint en deze voorspelling levert een quotering van 1.79 op.

Welke systeemweddenschappen kan ik hierbij gebruiken?

Bij een systeemweddenschap maak je zelf uit hoeveel voorspellingen op een spelformulier je minimaal goed moet hebben. De bookmaker maakt dan de berekening qua winbedrag. Op Boxing Day zijn er zes wedstrijden. Als je op alle duels wil inzetten lijkt het 4/6-systeem een goede optie waarbij je veel winst kunt maken. Op het eerste oog zijn er best wat wedstrijden bij die goed te voorspellen zijn, dus vier van de zes juist hebben zou te doen moeten zijn.

Het blijft natuurlijk voetbal en een verrassing ligt daarom altijd op de loer. Om meer zekerheid in te bouwen zou je ook voor het 3/6-systeem kunnen gaan, maar hierbij wordt wel een hoger inzetbedrag gevraagd. Het 2/6-systeem is nog veiliger, want bij deze methode hoef je slechts twee van de zes wedstrijden goed te hebben. Dan krijg je al een deel van je winbedrag, maar dit is wel lager dan bij de vorige systemen omdat dit minder risicovol is.

Deze drie systeemweddenschappen lijken het gunstigst te zijn tijdens Boxing Day 2020. Kijk voor jezelf welke methode het beste bij jou past. Neem je regelmatig risico, dan is het 4/6-systeem erg redelijk voor je. De andere twee genoemde systemen zijn er voor de spelers die extra zekerheid willen inbouwen.