18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Getafe en Villarreal ontkennen beschuldiging van matchfixing

Tim Giesbers

Spanje is in de ban van een matchfixingrel. Getafe en Villarreal worden ervan beschuldigd een poging tot matchfixing te hebben gedaan aan het einde van vorig seizoen. De clubs ontkennen echter stellig dat ze hier iets mee te maken hebben en zijn boos over de aantijgingen.

De Spaanse krant El País kwam met het nieuws dat een rechter uit Huesca onderzoek doet naar de wedstrijd tussen de twee clubs, op 19 mei 2019 (uitslag 2-2). Dit is een onderdeel van het grotere onderzoek naar matchfixing, genaamd Operación Oikos.

Winnen

Om zich nog te kunnen kwalificeren voor de Champions League moest Getafe in de laatste speelronde winnen van Villarreal. Hiervoor zou de Madrileense club de tegenstander hebben willen omkopen. Spits en aanvoerder Jorge Molina zou weten van de poging om Villarreal-spelers twee miljoen euro te geven.

Molina ontkent in alle toonaarden iets te maken te hebben met matchfixing en Getafe staat achter de spits. “Dergelijke beschuldigingen zijn zeer schadelijk voor het imago van de speler en zijn familie. Gerechtelijke stappen worden dan ook niet uitgesloten”, laat de club weten.

Veroordelen

Ook Villarreal is boos om de beschuldigingen en heeft in een statement laten weten juridische stappen te onderzoeken. “We willen benadrukken dat we de beschuldigingen van vandaag categorisch ontkennen. We hebben in het verleden al meerdere malen gemeld dat we matchfixing veroordelen.”