18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GC: ‘Geen bewijs voor flinke toename wedden tijdens lockdown’

Tim Giesbers

De Gambling Commission (GC) van het Verenigd Koninkrijk heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan naar het wedgedrag van consumenten sinds de lockdowns. Uit hun gegevens blijkt dat er ‘geen significante of aanhoudende toename van wedactiviteiten is geweest sinds het begin van de coronapandemie’.

Voor dit onderzoek is gebruikgemaakt van een landelijk representatieve steekproef onder meer dan 3.000 volwassen consumenten. Zes op de tien deelnemers verklaarden dat hun wedgedrag niet is veranderd sinds de lockdowns. 27 procent verklaarde een afname, 13 procent een toename.

Activiteit

De gemiddelde sessieduur voor wedders nam echter wel toe. Hier kwam gemiddeld een minuut bij, waarmee het gemiddelde nu 22 minuten is. Acht procent van de consumenten gaf aan dat hun sessies met kansspelen langer dan een uur duren.

In de onderzochte periode was wel een verhoogde activiteit op de online kansspelmarkt waargenomen. Er was een toename van 3 procent in het aantal accounts en een toename van 4 procent in het aantal geplaatste weddenschappen.

Verantwoordelijkheden

Neil McArthur, CEO van de Gambling Commission, verklaarde onlangs dat de autoriteit een ‘nultolerantiebeleid’ voert ten aanzien van wangedrag bij kansspelen tijdens de lockdown. Hij benadrukte hierbij het belang van algemene verantwoordelijkheden van aanbieders om consumenten te beschermen.

“De kansspelindustrie en het dagelijks leven als geheel worden nog steeds beïnvloed door de pandemie. Hoewel er wat licht en hoop is door het vaccin, wil ik ervoor zorgen dat aanbieders aan onze verwachtingen voldoen”, liet McArthur weten.