18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Biden net president, nu al veel weddenschappen

Tim Giesbers

Na een rumoerige periode sinds de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zit Joe Biden nu dan toch in het Witte Huis als de nieuwe president. Direct na de inauguratie van de Democraat, die Donald Trump opvolgt, zijn er diverse wedkantoren die met nieuwe weddenschappen komen.

Zo is de belangrijkste vraag natuurlijk of Biden zijn volledige termijn van vier jaar gaat voltooien. Zeker gezien het feit dat de president al 78 jaar oud is en dat er al langer vraagtekens worden gezet bij de (mentale) gezondheid van Biden. Dit is trouwens nog nooit bevestigd.

Mocht Biden eerder aftreden dan januari 2025, dan neemt vice-president Kamala Harris het van hem over. Voor het afmaken van de volledige termijn staat op dit moment gemiddeld een quote van 1.60 bij de bookmakers en als je gaat wedden op een eerder aftreden krijg je een quote van 2.40.

Verkiezingen

Er zijn ook voorspellingen die verder kijken dan de eerste termijn. Namelijk naar de presidentsverkiezingen in 2024. Wie krijgt dan de meeste kiesmannen achter zich en wordt de president van de VS tot aan de verkiezingen van 2028?

Koploper bij de bookmakers is Kamala Harris, de huidige vice-president. Voor haar staat een quote van 5.00. Daarna volgt Joe Biden, die voor een quote van 6.60 voor een tweede termijn kan gaan. Ex-president Donald Trump staat gequote op 11.00 en zijn vice-president Mike Pence op 18.00.

Bezoek

Dan zijn er nog speciale weddenschappen, waarvan we er één uitlichten. Namelijk naar welk land het eerste officiële bezoek van Biden gaat. Hiervoor gokken de bookmakers op het Verenigd Koninkrijk (1.99), gevolgd door Ierland (4.00) (waar Biden’s familie vandaan komt), Duitsland (5.10) en Frankrijk (6.60).