18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Frits Huffnagel vertrekt als voorzitter VAN Kansspelen

Tim Giesbers

Brancheorganisatie VAN Kansspelen moet op zoek naar een nieuwe voorzitter, aangezien Frits Huffnagel zijn functie heeft neergelegd. De oud-politicus wordt op interimbasis vervangen door Aad Kobus, tot een definitieve opvolger is gevonden.

VAN Kansspelen behartigt de belangen van gereguleerde kansspelaanbieders. Op dit moment zijn vooral aanbieders van speelhallen en gokautomaten lid van VAN, maar vanaf volgend jaar gaat ook een online sectie worden opgetuigd, als de wet Kansspelen op Afstand (KOA) ingaat.

Wethouder

Huffnagel is lid van de VVD en was namens die partij wethouder in Amsterdam en Den Haag. Zijn termijn als voorzitter van VAN werd in maart verlengd, met de afspraak in oktober te evalueren. Nu heeft Huffnagel besloten zijn functie neer te leggen om meer tijd te hebben voor andere activiteiten.

Plezier

“Ik heb met zeer veel plezier en inzet de afgelopen jaren de belangen van de leden van VAN Kansspelen onder de aandacht gebracht in politiek Den Haag. De afgelopen jaren is onder mijn voorzitterschap hard gewerkt aan het imago van de branche en het bereiken van de juiste gesprekspartners”, vertelt Huffnagel.

“En dat is, zeker in dit jaar waarin corona de branche zo hard raakte, noodzakelijk gebleken. De coronacrisis is nog niet voorbij, maar nu de Wet Kansspelen op Afstand (KOA) per 1 maart 2021 zal worden ingevoerd, voelt het voor mij dat mijn belangrijkste taak er na ruim zeven jaar op zit.”