18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspelling en wedden: haalt Nederland de Nations League eindronde?

Bob Ligthart

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de groepsfase van de Nations League en Nederland maakt nog kans op een plek in de eindronde van het toernooi. In dit artikel behandelen we de kansen van het Nederlands elftal dat nog aan de bak moet.

Eerste editie Nations League

Tijdens de eerste editie van de Nations League moest Nederland het opnemen tegen Frankrijk en Duitsland. Toen waren er maar drie teams per poule. Oranje wist verrassend door te gaan, want het werd eerste in de groep met zeven punten. Frankrijk was ook erg dichtbij. Het land eindigde namelijk tweede met een gelijk puntenaantal. Duitsland kon niet bijbenen en speelde maar twee punten bij elkaar.

Na de groepsfase stond gelijk al de halve finale te wachten en Oranje speelde daarin tegen Engeland. Nederland was een stuk beter, maar het stond toch 1-1 na 90 minuten spelen. In de verlenging drukte het Nederlands elftal door en won het met 3-1. In de finale was Portugal de tegenstander en Nederland kon niet op tegen Europees kampioen van 2016. De Portugezen waren uiteindelijk met 1-0 te sterk.

De stand van zaken

Oranje zit dit keer samen met Polen, Italië en Bosnië en Herzegovina in groep 1 van league A. De landen zijn erg aan elkaar gewaagd, waardoor er nog van alles mogelijk is in de poule. Polen gaat momenteel aan de leiding met zeven punten uit vier wedstrijden. Italië volgt met zes punten en Nederland staat derde met vijf punten. Bosnië sluit het rijtje af met slechts twee punten uit vier wedstrijden.

Alleen Italië is nog ongeslagen in groep 1. Het land won een keer en speelde drie keer gelijk. Alle andere landen, waaronder Nederland, verloren minimaal een keer. Wat nog meer opvalt is het aantal gescoorde doelpunten. Polen maakte tot nu toe de meeste goals met 5 doelpunten. Dit is niet echt veel, dus dat geeft weer aan dat de verschillen klein zijn tussen alle vier de landen.

Speelschema

Alle teams spelen nog twee wedstrijden in de groepsfase. Nederland speelt op 15 november tegen Bosnië en Herzegovina, en op 18 november is Polen de tegenstander. Koploper Polen komt naast Nederland ook nog Italië tegen. De Polen hebben dus een lastig programma. Het speelschema van Italië is precies omgekeerd ten opzichte van dat van Oranje. De Italianen spelen namelijk eerst tegen Polen en daarna tegen Bosnië. Zoals hierboven benoemd speelt Bosnië dus nog tegen Nederland en Italië.

Quoteringen Nederlands elftal Nations League

Groepswinst

Het is al mogelijk om te wedden op de landen waarvan jij denkt dat ze de groepen in de Nations League winnend afsluiten. De groep van Nederland is hier natuurlijk ook in meegenomen. Het is alleen niet meer mogelijk om op Bosnië in te zetten, omdat de kansen van dit land zo goed als verkeken zijn. Daarnaast valt het ook op dat de bookmakers de kans klein achten dat koploper Polen de groep ook echt gaat winnen. Deze voorspelling heeft namelijk een quote van 5.00 en dit is hoger dan wanneer Italië of Nederland de poule wint. ‘Italië wint groep A1’ levert een quote van 2.05 op en bij ‘Nederland wint groep A1’ is dit 2.40.

Aanstaande duel

Nederland speelt in het aanstaande groepsduel tegen Bosnië en Oranje is de grote favoriet voor de zege met een quote van 1.30. Een overwinning van Bosnië heeft een quote van maar liefst 11.00. Het Nederlands elftal speelt thuis en heeft meer om voor te spelen dan de tegenstander. Daarnaast heeft Oranje ook meer kwaliteit in huis, dus deze wedstrijd zou geen struikelblok moeten zijn. De verwachting is daarom dat Nederland van Bosnië wint.

Leider uitgeschakeld

Virgil van Dijk is zonder enige twijfel de leider van het Nederlands elftal en zijn afwezigheid zorgt voor onzekerheid. Er moet geschoven worden in de achterhoede en de coaching zal minder worden in het hart van de verdediging. Zijn kwaliteiten zijn ook niet te vergelijken met de andere verdedigers in de achterhoede. De afwezigheid van de aanvoerder is een erg hard gelach voor Oranje.

Haalt Nederland de Nations League eindronde?

Nederland staat momenteel derde, wat betekent dat het zowel Polen als Italië nog voorbij moet. Oranje komt Polen nog tegen in de laatste wedstrijd van de Nations League, maar op Italië heeft het geen invloed. Nederland speelt in de aanstaande wedstrijd tegen Bosnië en bij een overwinning wordt het erg interessant, want Italië en Polen spelen natuurlijk ook tegen elkaar. Een van de twee verliest dus zeker punten en bij een gelijkspel zelfs allebei.

Oranje speelde de vorige keer met 0-0 gelijk tegen Bosnië, maar dit was onnodig. Van Polen won Nederland met 1-0, maar toen was Robert Lewandowski niet aanwezig en dit is toch een belangrijke factor. Gezien de vorm van Nederland, is het niet realistisch om zonder twijfel uit te gaan van zes punten. Deze punten zijn eigenlijk wel nodig om een kans te maken, want Italië verliest ook niet zomaar in de laatste twee wedstrijden.

Het Nederlands elftal zit dus in een lastig parket. De ploeg zou minimaal vier punten moeten behalen in de laatste twee duels om een kans te maken op de eindronde. Oranje heeft het niet in eigen hand en is erg afhankelijk van de andere landen. Daarnaast is de vorm ook niet opperbest, waardoor we moeten concluderen dat Nederland de eindronde helaas niet gaat halen. De situatie waarin Oranje verkeerd is geraakt, lijkt te moeilijk om nog recht te trekken.