18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

EFL uit kritiek op plannen om wedsponsoren te verbieden

Tim Giesbers

De English Football League (EFL) heeft kritiek geuit op voorstellen om een ​​verbod op sponsoring van wedkantoren in de Britse sport in te voeren. De sector zou elk seizoen meer dan 40 miljoen pond (omgerekend 44,4 miljoen euro) bijdragen ​​aan de organisatie en de clubs.

Het verbod was een van de 66 aanbevelingen van het Britse House of Lords in het rapport ‘Gambling Harm – Time for Action’, dat deze week werd gepubliceerd. De sponsorschappen zouden vanaf 2023 geleidelijk moeten worden afgebouwd voor de profclubs onder de Premier League.

Uitdaging

De EFL, die toezicht houdt op het Championship, de League One en de League Two, was het echter niet eens met dit voornemen. Het vertelde aan iGaming Business dat het de financiële stabiliteit van de club in alle competities zou kunnen bedreigen.

Een aantal clubs heeft zich de afgelopen tijd uitgesproken over financiële problemen veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus. Wigan Athletic, uitkomend in het Championship, is deze week onder curatele gekomen, waarbij het coronavirus als een van de belangrijkste oorzaken genoemd werd.

“De pandemie vertegenwoordigt misschien wel de grootste uitdaging voor de financiën van EFL-clubs in hun geschiedenis. Met meer dan 40 miljoen pond per seizoen, leveren wedkantoren een belangrijke bijdrage aan de financiële duurzaamheid van profvoetbal op alle niveaus”, vertelt een woordvoerder.

Dialoog

De EFL-woordvoerder zegt dat de organisatie bereid zou zijn om samen te werken met de regering en de gokindustrie om voor alle partijen de beste weg voorwaarts te bepalen op het gebied van sportsponsoring. Hierbij zou een verbod wel van tafel moeten.

“De EFL heeft een open en regelmatige dialoog met alle relevante belanghebbenden en het is onze overtuiging dat sportorganisaties kunnen samenwerken met de overheid en de kansspelindustrie om ervoor te zorgen dat partnerschappen verantwoord zijn.”