18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansspelautoriteit moet regels toetsen aan Europese wetten

Tim Giesbers

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) is verplicht om opnieuw te beoordelen of haar licentieprotocollen verenigbaar zijn met de wetten van de Europese Unie. Dit is een richtlijn die is aangegeven door de Raad van State.

Dit is een gevolg van een verloren juridisch gevecht tegen Kindred Group. De kansspelaanbieder beweerde dat de KSA had gediscrimineerd bij het verlengen van een licentie voor een totalisator (een methode die bij paardenrennen wordt gebruikt) aan ZEbetting.

Rechtzaak

Kindred Group had geprobeerd een ​​Nederlandse totalisatorlicentie te verkrijgen voor haar dochterbedrijf Trannel International Limited, maar trok zich terug vanwege de overtuiging dat de daaraan verbonden vereisten van de KSA niet haalbaar waren.

ZEbetting heeft sinds 1998 naar eigen zeggen de enige dergelijke machtiging voor Nederland, terwijl de daaropvolgende rechtszaak van de onsuccesvolle kandidaat mislukte omdat zij geen actieve aanvraag had.

Beroep

Kindred tekende beroep aan tegen deze uitspraak bij de Raad van State, met het argument dat het besluit betwist moet worden op grond van de regels van de Europese Unie. In beroep gaan is een recht voor elk bedrijf, ongeacht of ze een vergunningaanvraag in behandeling hebben.