18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bet365-CEO kreeg vorig jaar 247 miljoen euro betaald

Tim Giesbers

Denise Coates, hoofd van het Engelse wedkantoor Bet365, kreeg in 2017 over het gehele jaar 220 miljoen pond betaald, wat omgerekend neerkomt op zo’n 247 miljoen euro. Hiermee behoudt ze haar positie als een van de bestbetaalde bestuurders ter wereld.

De mede-oprichter en CEO van Bet365, met het hoofdkantoor in het Engelse Stoke-on-Trent, is al jarenlang een van de bestbetaalde zakenvrouwen in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Forbes, dat een lijst van miljardairs bijhoudt, heeft Coates een netto vermogen van 3,2 miljard euro.

Dividend

Afgelopen week werden de financiële cijfers gepubliceerd in Companies House. In deze registraties van het financiële jaar stond het bedrag van 220 miljoen pond dat Bet365 uitgekeerd heeft aan de hoogst betaalde bestuurder. Hoewel het er niet zo beschreven stond, wordt algemeen verwacht dat dit Denise Coates moet zijn.

Het bedrijf heeft ook 90 miljoen pond uitbetaald aan dividend. Hier was een ruime toename te zien want in 2016 ging het nog om zo’n 36,5 miljoen, waardoor er een toename was van 146,6 procent. Van dit dividend werd 80,1 miljoen uitgekeerd aan de vier directeuren van het bedrijf, waaronder Coates, haar broer en haar vader.

Google

Door de ruime uitbetaling in 2017 is Coates uitgegroeid tot de bestbetaalde CEO in het Verenigd Koninkrijk, waarmee ze Sir James Dyson, bekend van de stofzuigers, achter zich houdt. Dyson verdiende namelijk in het voorgaande jaar 200 miljoen pond.

Coates heeft ook een plaats tussen de bestbetaalde CEO’s ter wereld, aangezien ze ook meer betaald krijgt dan bijvoorbeeld Elon Musk (van elektrische autofabrikant Tesla). Ook Sundar Pichai, CEO van Google, krijgt minder. Hij verdiende in 2017 zo’n 144,3 miljoen pond bij zijn bedrijf, flink minder dan Coates.