18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

sc Heerenveen – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 20 oktober 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: sc Heerenveen – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 20 oktober 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.00

De nummers negen en twee van de Eredivisie ontmoeten elkaar: sc Heerenveen – Ajax. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Spektakel

Jan Olde Riekerink keerde na zeven jaar terug naar Nederland, waar hij eerder hoofd jeugdopleidingen was bij Ajax. In Heerenveen moest hij voor nieuw elan zorgen en de fans teruglokken naar het Abe Lenstrastadion. Voor het spektakel kan men goed gaan kijken naar zijn team. Heerenveen is na PSV en Ajax met twintig treffers de meest scorende ploeg van de competitie, maar NAC Breda is de enige club met meer tegentreffers tot nu toe. Tegenover de twintig doelpunten staan namelijk ook achttien tegentreffers.

Dit seizoen baarde Heerenveen opzien met een aantal resultaten. Zo werd van zowel Heracles Almelo als Feyenoord met 3-5 verloren en werd op bezoek bij Excelsior met 3-3 gelijkgespeeld. Vorig seizoen liet sc Heerenveen zien hoe goed het kan voetballen. De Graafschap had niets in te brengen: 0-5. In eigen huis zijn de resultaten nog niet naar behoren. Met twee gelijke spelen en twee nederlagen wachten de fans nog op de eerste thuiszege. Je kunt wedden dat dit ook tegen Ajax niet lukt, wat een realistische tip lijkt. De quote voor deze voorspelling (dubbele kans Ajax of X) is met 1.04 echter heel laag.

Herstel

De nederlaag op bezoek bij concurrent PSV (3-0) zette Ajax weer even met beide voeten op de grond. Gehoopt werd in Amsterdam dat het dit seizoen zou lukken om de regerend kampioen uit Eindhoven dwars te zitten, maar voorlopig staat Ajax nog vijf punten achter. Het herstel was echter goed na deze verliespartij. Met een 1-1 gelijkspel tegen Bayern München en een ruime 5-0 zege op AZ lieten de mannen van Erik ten Hag zien hoe goed er gevoetbald kan worden. Met ook de belangrijke dubbele ontmoeting met Benfica voor de deur, moet Ajax deze lijn doortrekken.

Volgens velen is de titelstrijd nog geheel open, ondanks de vijf punten voorsprong van PSV. De doelstelling is voorlopig duidelijk voor Ajax: blijven winnen en hopen dat PSV ergens onderweg punten gaat laten liggen. Tip: er is één gegeven waar Ajax veel hoop uit kan putten voor de komende wedstrijden. Tegen Heracles Almelo (1-1) en PSV (3-0) werden niet alleen punten verspeeld, maar dit zijn ook de enige duels waarin doelman André Onana moest vissen. Ajax hield al zes keer de nul in de competitie. Je kunt wedden dat dit nu opnieuw lukt. Deze voorspelling heeft een quote van 2.08.

Onderlinge resultaten

Ontmoetingen met Ajax leveren vaak angstzweet op in Heerenveen. De laatste zes wedstrijden werden telkens verloren, met de doelcijfers 4-21. De laatste sc Heerenveen – Ajax eindigde in 0-4, tijdens het vorige Eredivisieseizoen.

Teamnieuws

sc Heerenveen moet alleen routinier Stijn Schaars missen. Verder lijkt de selectie van coach Jan Olde Riekerink fit.

Erik ten Hag moet als coach van Ajax nog wat spelers missen. Joël Veltman, Daley Sinkgraven en Hassane Bandé staan al gedurende een langere periode langs de kant. Nu zijn ook Noussair Mazraoui, Carel Eiting, Lasse Schöne en Kaim Ziyech vraagtekens voor de ontmoeting met Heerenveen.

sc Heerenveen – Ajax tip

Over het algemeen is sc Heerenveen – Ajax een gemakkelijk affiche voor de recordkampioen. Dat zal nu niet anders zijn, maar gezien de lage quotering is wedden op winst voor Ajax niet de beste tip. Interessant kan het zijn voor je voorspelling om te kijken naar het doelpuntrijke seizoen van beide teams tot nu toe. Tip: meer dan 3,5 goals, met een quote van 2.00 bij Toto.

sc Heerenveen – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst sc Heerenveen: 9.25
Gelijkspel: 5.95
Winst Ajax: 1.24

a